Mostenitoarea
de Lidia Staniloae
(0 opinii)
Cod produs: C783

24,09 lei

„Am fost de mai multe ori intrebata ce m-a facut sa scriu un roman istoric despre infiintarea orasului Freiburg. Am avut mai degraba motive sentimentale. Atunci cand soarta m-a adus tocmai a...
citeste mai mult

Cantitate:

„Am fost de mai multe ori intrebata ce m-a facut sa scriu un roman istoric despre infiintarea orasului Freiburg. 

Am avut mai degraba motive sentimentale. Atunci cand soarta m-a adus tocmai aici, am fost mirata de asemanarile dintre orasul meu natal, Sibiu, bogat si in traditii germane, pe care nu l-am putut uita niciodata, si aceste locuri. De la fereastra vad muntii care-mi amintesc de natura de acolo, unde mi am petrecut copilaria fericita. Si arhitectura celor doua orase este asemanatoare, ceea ce este explicabil, dat fiind ca landul Baden a fost vreme indelungata sub dominatie habsburgica, intocmai ca si Ardealul.

Dar am avut si alte motive. Printre ele, fascinatia istoriei unei familii princiare pragmatice, ducii Zähringer, numiti «intemeietorii de orase», care au infiintat, pe langa Freiburg, orase ca Villingen, de la izvoarele Dunarii, Berna, Fribourg, din Elvetia, si altele, cu o arhitectura specifica, cu o conceptie unitara, foarte precisa, neobisnuita pentru acele vremuri, sfarsitul primului mileniu, cand se incheia o epoca, pentru a face loc alteia, noi." (Lidia STANILOAE) 

Autor:
Lidia Staniloae
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735037949

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie