Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Metanii de Dor

Mai multe poze

Metanii de Dor
9,63 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Acest volum a fost scos la editura Agnos.

Acum cativa ani, pe piata de carte religioasa din Romania aparea un volum de o aleasa suavitate autobiografica: Talita kumi ! Inviind pe drumul Damascului (Monica Fermo, Ed. Cartea Ortodoxa/ Ed. Egumenita, Galati, 2004). Un adevarat eveniment editorial, prilejuit de punerea intre coperte a unui veritabil jurnal al convertirii, al seductiei pe care Hristos o exercita asupra fascinantei lumi a teatrului romanesc. Pogoratoare din Neamul lui David (de sorginte, asadar, evreiasca), om de teatru si de televiziune, Monica Fermo il intalneste pe Hristos, iar aceasta intalnire ii va schimba definitiv cursul vietii.

La 32 de ani, prin Taina Sfantului Botez, Monica Fermo si-L «revendica" pe Hristos, virtutea cardinala care ii va calauzi apoi devenirile catre nordul adevaratei ajungeri, in urma convertirii, dupa numai cativa ani, intra in viata monahala, reintorcandu-se intre granitele fizice ale statului Israel, salasluindu-se in lacasurile monastice de acolo.

Cartea Metanii de Dor e una a cuvantului rostit, a dimensiunii dialogale, infiripata pe parcursul a zece convorbiri, unele mai bucuroase decat altele, in care fiecare gand e o durere, o boala invinsa, dar si o intremare spre mergerea pe mai departe, inspre Hristos. Am numit-o Metanii de Dor pentru ca, dincolo de sentimentul acesta minunat de dor, care te leaga, te fixeaza de tarmul dumnezeirii, ea este si expresia sfasierii unei inimi aflate intr-o continua stare de semiclandestinitate. Cand e in Romania, maicii Ecaterina ii e dor de Tara Sfanta, iar cand e in Tara lui Dumnezeu, iubeste recluziunea tarii in care s-a nascut. E o sfasiere care, cu siguranta, va fi implinita doar in ce-a de-a treia dimensiune a dorului, adica in imparatia lui Dumnezeu.

Romeo Petrasciuc

Descriere

Autor: Monica Fermo

Traducere: --

Editura: Agnos

An aparitie: 2007

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6381

SUGESTII