Memorialul durerii, intuneric si lumina
de Lucia Hossu Longin
(0 opinii)
Cod produs: CIAR-2527

Pret: 43,34 lei

Memorialul durerii, intuneric si lumina , de Lucia Hossu Longin, volum aparut la editura Humanias „ Memorialul Durerii a fost tocmai leacul de care avea nevoie Romania pentru a incepe sa se ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Memorialul durerii, intuneric si lumina , de Lucia Hossu Longin, volum aparut la editura Humanias

„ Memorialul Durerii a fost tocmai leacul de care avea nevoie Romania pentru a incepe sa se vindece de pecinginea ultimei jumatati de veac. A fost genul de trezire pe baza unei traume psihice: ne-am pomenit cum, stand in fata ecranului, eram asaltati de spectre a caror infatisare fusese distrusa de abjectie.“ (Sorin LAVRIC)

„La modul cel mai real, Memorialul Durerii a deschis portile, pana atunci ferecate, ale unor inchisori despre care in 1991 nu se stia nimic: Sighet, Ramnicu Sarat, Jilava, Zarca Aiudului si Zarca Gherlei, Pitesti, minele de plumb din nordul tarii, lagarele din iadul Peripravei. A fost o lupta contra cronometru, pentru ca batranii luptatori dispareau, inchisorile se renovau, suspect de repede, unele au si fost demolate, celulele condamnatilor la moarte deveneau incaperi cochete, vopsite in culori pastel...“ (Lucia HOSSU LONGIN)

citeste mai mult
Autor:
Lucia Hossu Longin
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735036034

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie