Meditatii filosofice. Note pentru o filosofie inactuala
de Ernest Bernea
(0 opinii)
Cod produs: C622

11,56 lei

Meditatii filosofice. Note pentru o filosofie inactuala, de Ernest Bernea - carti filosofi romani Libraria BizantinaVolumul Meditatii filosofice este primul din seria operelor complete pe ca...
citeste mai mult

Cantitate:

Meditatii filosofice. Note pentru o filosofie inactuala, de Ernest Bernea - carti filosofi romani Libraria Bizantina

Volumul Meditatii filosofice este primul din seria operelor complete pe care editura Predania va incerca sa o publice, o intreprindere inedita in cultura Romana.

Reflectiile cuprinse in cartea pe care o propunem spre citire si meditatie publicului sant variate si vii. Este uimitor curajul cu care Ernest Bernea scotea la lumina intunecimile comunismului, in plina epoca ceausista, intuind curentele culturale care vor dezradacina, in mare masura, temeiurile Crestine de vietuire, peste doar douazeci de ani: freudismul (care este, de fapt, un pansexualism satanic, receptat necritic de masse); feminismul; umanismul atheu; civilizatia tehnicista – care il reduce pe om la stadiul de unealta; idolatrizarea trupului, in paguba duhului; democratia ca forma carenta de guvernamant si ca expresie a masselor; intr’un cuvant, desfasurarea vietuirii omului in sfera lui „a avea,” nicidecum in orizontul lui „a fi.”

(Ciprian Voila)

Autor:
Ernest Bernea
Editura:
Predania
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8195-06-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie