• Matusa Julia si condeierul
    Matusa Julia si condeierul

    Matusa Julia si condeierul ...

Cod produs: CFAS1-7359

Matusa Julia si condeierul

Autor: Mario Vargas Llosa

Matusa Julia si condeierul, de Mario Vargas Llosa - carti fictiune autori sud-americani Libraria Bizantina Matusi care vor fictiune, dar nu citesc literatura. Condeieri care nu scriu carti, ...

Pret: 33,72 lei

Cantitate:

Matusa Julia si condeierul, de Mario Vargas Llosa - carti fictiune autori sud-americani Libraria Bizantina

Matusi care vor fictiune, dar nu citesc literatura. Condeieri care nu scriu carti, dar produc fictiune in cantitati uriase. Iata o lume de matusi si de condeieri, aparent intr-un echilibru intre cerere si oferta. Inainte de aparitia televiziunii in Peru, teatrul radiofonic - urmasul romanului-foileton din gazetele secolului al XIX-lea - asigura bunul mers al acelei lumi. Radionovelele unui scenarist de geniu, la nivel popular, difuzate de Radio Central manipuleaza nevoia de onoare si iubire a publicului din capitala peruviana, Lima.

La Radio Panamericana, un tanar redactor de stiri tempereaza gustul pentru catastrofe al colaboratorului sau si se indragosteste de o matusa prin alianta, Julia. El are 18 ani, e student la Drept si scrie scenarii care ajung la cos. Ea are 32 de ani, e boliviana si proaspat divortata. Pe masura ce avalansa radionovelelor scapa de sub controlul fanaticului condeier, viata tanarului Mario si cea a matusii sale Julia scapa de sub controlul familiei. Cu un umor la fel de navalnic, Vargas Llosa isi transfera elemente autobiografice ale relatiei cu propria sa matusa, Julia Urquidi Illanes, intr-un roman sa­vuros si navalnic, lipsit de prejudecati inutile.

Autor:
Mario Vargas Llosa
Traducere:
Coman Lupu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9789735029562

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua