Matase
de Alessandro Baricco
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7437

22,16 lei

Matase , de Alessandro Baricco - carti fictiune autori italieni Libraria Bizantina O minunata alchimie tese, din fire impalpabile, acest roman devenit o carte-cult in peste 40 de tari. In 20...
citeste mai mult

Cantitate:

Matase , de Alessandro Baricco - carti fictiune autori italieni Libraria Bizantina

O minunata alchimie tese, din fire impalpabile, acest roman devenit o carte-cult in peste 40 de tari. In 2007 a fost ecranizat de François Girard, cu Michael Pitt, Keira Knightley, Alfred Molina, Sei Ashina si Kōji Yakusho in rolurile principale. La 1861, o epidemie care ucide viermii de matase ameninta sa aduca ruina in infloritorul orasel francez Lavilledieu, unde sapte filaturi produc pretioasele fire din care se tese senzualul si inefabilul material. Singura solutie este o calatorie pana in indepartata Japonie, unde crescatoriile nu au fost afectate.

Strainilor nu le este insa ingaduit sa intre in Tara Soarelui-Rasare, iar periculoasa misiune ii este incredintata tanarului Hervé Joncour, care si-a abandonat cariera militara in favoarea matasii. Traversand toata Europa si Asia, el ajunge „la capatul lumii“, iar acolo, pe domeniul seniorului Hara Kei, are loc intalnirea care ii va schimba viata. Penduland intre cele doua lumi si intre doua femei – sotia din Franta si iubita intangibila din Japonia, amandoua in asteptare –, Hervé Joncour strabate continente si cartografiaza teritoriile pline de neprevazut ale iubirii.

Sursa: www.humanitas.ro

Autor:
Alessandro Baricco
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2015
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-873-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie