Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Masura vremii: indemn la normalitate

Mai multe poze

Masura vremii: indemn la normalitate
21,19 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Masura vremii: indemn la normalitate, de Mircea Platon, Gheorghe Fedorovici - carti telogie si spiritualitate Libraria Bizantina

 

Normalitatea nu e punctuala. Normalitatea nu poate fi consumata, ca o prada. Nu esti normal deoarece consumi normalitate: deoarece iti cumperi o casa, faci mici pe gratar la conac, te zaharisesti mic burghez sau bei porto fara sa patezi incunabulele din colectia proprie pe care tocmai le rasfoiesti in vila de la Snagov. Esti normal daca traiesti normal, daca generezi normalitate.

Dar normalitatea nu e o modalitate de devorare a realitatii, ci de perpetuare a ei, de perpetuare a prezentei, si chiar o forma umila de transfigurare a ei. Normalitatea e lucrarea realitatii, e lucrarea firii. Normalitatea e buna noastra asezare in fire, buna noastra asezare creaturala: firescul. Normalitatea e asadar legata de prezenta in lume a persoanei, a omului creat dupa chipul si lucrand sa ajunga dupa asemanarea lui Dumnezeu. Omul normal e cel care recunoaste ca libertatea e totuna cu adevarul, si ca ambele sant o cale, adica se cer traite, nu doar observate de la distanta astronomica. Omul care se inrobeste falselor libertati poate consuma „normalitate,” dar nu poate perpetua normalitatea. (Mircea Platon)

Sirului de personalitati care ne sunt date ca modele de oameni pastrati in posteritate prin memoria culturala, noi raspundem cu persoane mantuite, eliberate de nimbul „posteritatii” prin intalnirea cu Hristosul Cel Rastignit si Inviat. Cu un pusti de sapte ani, cu un Petrovici care opunea tancurilor bolsevice o muscata ingrijita in fereastra, cu Ernest Bernea, cu George Racoveanu, cu un episcop Sarb intemnitat la Dachau, cu un Eminescu, acest om normal care vorbeste despre o Romanie normala si pe care elita incearca sa-l faca sa vorbeasca in propriul ei nume, adica impotriva Romaniei profunde. (Gheorghe Fedorovici)

Descriere

Autor: Mircea Platon, Gheorghe Fedorovici

Traducere: --

Editura: Predania

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 4019

SUGESTII