Marturisitorul de care va temeti
de Sergiu Ciocarlan
(0 opinii)
Cod produs: CTDB-2358

19,27 lei

Marturisitorul de care va temeti, Sergiu Ciocarlan, Fundatia Iustin Parvu - carti duhovnicesti Libraria Bizantina A randuit Domnul sa scriu inca o carte! O carte despre Parintele Gheorghe Ca...
citeste mai mult

Cantitate:

Marturisitorul de care va temeti, Sergiu Ciocarlan, Fundatia Iustin Parvu - carti duhovnicesti Libraria Bizantina

A randuit Domnul sa scriu inca o carte! O carte despre Parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, model de barbatie duhovniceasca si de rezistenta a Bisericii in vreme de prigoana. Ma minunez de purtarea Sa de grija, fiindca eu insumi aveam mare nevoie de ea. Dl Costion Nicolescu imi marturisea, referitor la o carte publicata in aprilie, anul acesta, Literatura in lumina Ortodoxiei , ca este un copil tare reusit . Pastrand analogia, consider ca Marturisitorul de care va temeti este o minune de copil ce se naste intr-un moment foarte important al vietii mele.

Pentru mine este o bucurie, mai mare, cel putin acum, decat bucuria care m-a insotit la aparitia celorlalte carti. In ultima vreme am publicat, este adevarat, cateva carti a caror lectura a starnit diferite reactii: pasiune, interes, adeziune, invidie, teama, vituperari. O remarca mi s-a parut plina de miez: „Daca s-ar fi spus numai de bine de cartile tale, ar fi fost o problema.” Ei bine, iata ca apare inca o carte care a intampinat multe oprelisti, intarzieri, impotriviri si care, fara indoiala, se va confrunta cu o acuta rezistenta in timp.

Sunt constient de consecintele scrisului pentru ca stiu ca ce I-am cerut lui Hristos nu este o delectare, un gratuit joc al cuvantului, ci un har care se primeste cu un pret necunoscut cititorului. Multumesc Domnului si Sfantului Ierarh Dosoftei, acest minunat luminator, care mi-au purtat de grija cat timp am traversat pustia cuvintelor amagitoare ale acestei lumi, sfatuindu-ma a ma insoti doar cu cele alese si neprihanite cuvinte. Ii multumesc Parintelui Gheorghe Calciu pentru ca m-a insotit mereu, invatandu-ma sa nu dezertez, sa nu fiu las, ci sa-l apar pe el si pe toti cei care au suferit si inca mai sufera intro societate tot mai slugarnica, tot mai debitoare inregimentarilor de tot felul, care nu suporta valoarea si succesul, sfintenia si eroismul, preferand mediocritatea si tot ce-i indoielnic, compromisul si istoria fara nume. [...]

Multumesc maicilor manastirii Paltin Petru-Voda, care nu au lasat aceasta carte sa zaca intr-un sertar, ci, cu multa incredere si curaj, au acceptat s-o publice, dovedind ca acolo este o insula de libertate si ca educatia primita de la Parintele Justin Parvu nu suporta ingradiri. [...] A sosit vremea sa patrundem sensul adanc al Cuvintelor , sa intram in contextul lor: un teritoriu aspru, plin de lupte si de rani. Poate ca suntem mai putin pregatiti ca niciodata sa rezonam la aceste Cuvinte , dar ne vom proba in focul lor.

Vine timpul – si a inceput deja – sa multumim Domnului ca ne-a dat, prin Marturisitorul Gheorghe Calciu, Cuvinte vii. Am scris cartea Marturisitorul de care va temeti , fascinat de aceste Cuvinte , in care am vazut un curaj rar si pretios: curajul de a nu tacea atunci cand de peste tot apasa teama. Cititorul este pus in situatia de a alege in ce sens poate sa-si edifice gandul, lumea launtrica, viata. Poate sa fie un om, un erou, un marturisitor al Adevarului, al libertatii, un sfant; sau poate sa fie un ipocrit, un las, un defector, o sluga. De fapt, aici este cheia intelegerii situatiei in care ne gasim astazi noi, romanii.

Sursa: www.atitudini.com

Autor:
Sergiu Ciocarlan
Editura:
Fundatia Iustin Parvu
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8686-01-1

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie