Marea Ruptura
de Francis Fukuyama
(0 opinii)
Cod produs: C616

Pret: 37,57 lei

Marea Ruptura. Natura umana si refacerea ordinii socialeCresterea delincventei, destramarea familiilor, neincrederea si individualismul sint fenomene care insotesc tranzitia de la lumea indu...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Marea Ruptura. Natura umana si refacerea ordinii sociale

Cresterea delincventei, destramarea familiilor, neincrederea si individualismul sint fenomene care insotesc tranzitia de la lumea industriala la cea postindustriala. Ce sanse au societatile contemporane sa depaseasca momentul de criza si sa refaca ordinea sociala? Aceasta e intrebarea pe care o pune Francis Fukuyama, filozof american devenit celebru dupa aparitia cartii Sfirsitul istoriei si ultimul om. Raspunsul e o constructie intelectuala impresionanta ce face apel la sociologie, istorie, economie, religie, filozofie politica, biologie, antropologie.

Fukuyama aduce astfel in discutie fundamentele insesi ale organizarii sociale si prezinta dovezi ce indica aparitia, in Occident, a primelor semne de redresare sociala. Desi analiza din Marea Ruptura se refera la tarile dezvoltate, exista doua motive importante pentru care lucrarea merita atentia publicului roman. In primul rind, mecanismele de fond ale agregarii sociale sint pretutindeni aceleasi, iar crizele societatii nu ocolesc Romania. In al doilea rind, informatizarea a patruns deja la noi si impactul ei devine tot mai puternic. Marea Ruptura e o fascinanta perspectiva istorica si filozofica asupra inceputului secolului XXI.

citeste mai mult
Autor:
Francis Fukuyama
Traducere:
Francis Fukuyama
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9789735026325

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie