• Marea despartire, C.S. Lewis
    Marea despartire, C.S. Lewis

    Marea despartire, C.S. Lewis ...

Cod produs: C1396

Marea despartire, C.S. Lewis

Autor: C.S. Lewis

C.S. LEWIS | MAREA DESPARTIRE: UN VISTraducere din engleza si note de ALEXANDRU MACOVESCUHUMANITAS, 2013Extras din Prefata“Blake a scris Casatoria Raiului cu Iadul. Daca eu am scris despre d...

Pret: 21,19 lei

Cantitate:

C.S. LEWIS | MAREA DESPARTIRE: UN VIS

Traducere din engleza si note de ALEXANDRU MACOVESCU

HUMANITAS, 2013

Extras din Prefata

“Blake a scris Casatoria Raiului cu Iadul. Daca eu am scris despre despartirea lor nu a fost din pricina ca ma socotesc un adversar pe masura unui asemenea geniu si nici macar fiindca as fi catusi de putin sigur ca am inteles ce a vrut el sa spuna. Dar, intr-un fel sau altul, incercarea de a infaptui aceasta uniune este perena. Ea se intemeiaza pe convingerea ca realitatea nu ni se infatiseaza niciodata sub aspectul unei alegeri inevitabile de tipul “sau-sau”’; ca, avand iscusinta si rabdare si )mai intai de toate) destul timp, putem gasi intotdeauna o modalitate de a adopta ambele variante; ca evolutia sau ajustarea ori ameliorarea va preface raul in bine, fara a fi nevoiti sa respingem pe de-a-ntregul nimic din ce am dori sa pastram. Aceasta convingere mi se pare o gresala fatala. Nu poti sa-ti iei cu tine bagajul in fiecare calatorie; se intampla ca intr-una dintre calatorii sa fii nevoit sa-ti lasi in urma, printre altele, chiar mana dreapta si ochiul drept.” (p.7)

“O adunare poate fi corectata, insa numai intorcandu-te pe firul calculului pana gasesti eroarea si refacandu-l din acel punct, niciodata mergand pur si simplu inainte. Raul poate fi desfacut, dar nu poate fi “preschimbat” in bine.Trecerea timpului nu-l vindeca. Vraja trebuie desfacuta, incetul cu incetul, “prin incantatii de-a-ndaratelea cu putere de a despreuna” (v. nota subsol, John Milton, Comus, s.n.LB)-, si nu altminteri.” (p.8)

Times Literary Supplement – 

“Lewis are priceperea de a face din teologie o aventura seducatoare, palpitanta si fascinanta.”

Autor:
C.S. Lewis
Traducere:
Alexandru Macovescu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
6598

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua