M-am nascut intr-o zi albastra. In mintea unui geniu autist
de Daniel Tammet
(0 opinii)
Cod produs: C810

26,97 lei

M-am nascut intr-o zi albastra. In mintea unui geniu autist, de Daniel Tammet - carti biografii Libraria BizantinaAsemenea eroului din filmul Rain Man, Daniel Tammet este un autist savant, u...
citeste mai mult

Cantitate:

M-am nascut intr-o zi albastra. In mintea unui geniu autist, de Daniel Tammet - carti biografii Libraria Bizantina

Asemenea eroului din filmul Rain Man, Daniel Tammet este un autist savant, un adevarat geniu al numerelor, capabil sa efectueze calcule uluitoare in doar cateva secunde. Pentru el, numerele au culori. A devenit celebru dupa ce a recitat in public, timp de cinci ore, primele 22 514 zecimale ale numarului Pi. Nu intamplator, abilitatea sa de a invata limbi straine este iesiita din comun: a invatat islandeza in cinci zile, vorbesite fluent 10 limbi, printre care sii romana.Neurologi eminenti s-au aplecat asupra cazului sau sii l-au cercetat indeaproape.

Desii diagnosticat cu autism, Daniel Tammet traiesite ca orice alt om: locuiesite singur sii se descurca in toate aspectele vietii. Are prieteni, o viata intima sii coordoneaza un site unde cei ce doresc sa invete limbi straine pot beneficia de o metoda inventata de el. A scris sii publicat trei carti, dintre care una tradusa chiar de el in limba franceza. 

M-am nascut intr-o zi albastra incepe cu descrierea copilariei la Londra, intr-o familie foarte numeroasa. Tammet evoca aici intreg parcursul sau: anii de sicoala, consitientizarea diferentelor fata de ceilalti copii, sprijinul parintilor pana la varsta de 19 ani, cucerirea independentei, drumul spre celebritate.

Prin aceasta marturie, Daniel Tammet a reusiit sa stabileasca o punte dinspre o lume necunoscuta noua, inaccesibila pana de curand: lumea interioara a unui autist savant.

Sursa: www.philobia.ro

Autor:
Daniel Tammet
Editura:
Philobia
An aparitie:
2012
Nr. pagini:
240
Limba:
Romana
Cod:
978-606-93275-9-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie