Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Lumina din scripturi si din zidiri. Antologie tematica din opera Sfantului Vasile cel Mare

Mai multe poze

Lumina din scripturi si din zidiri. Antologie tematica din opera Sfantului Vasile cel Mare
52,02 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Lumina din scripturi si din zidiri. Antologie tematica din opera Sfantului Vasile cel Mare - carti teologie academica Libraria Bizantina

 

Sfantul Vasile cel Mare era numit cel Mare, chiar si in randul contemporanilor sai si isi binemerita titlul din numeroase motive. Era cel Mare ca exponent al doctrinei crestine si ca autor de omilii folositoare de suflet, mai mare, inca, in viata practica, in rolul sau de ierarh al Bisericii si de om al faptelor. 

Sfantul Vasile cel Mare a transpus in practica exortatiile la milostenie din predicile sale sociale, confirmand astfel prin fapte taria convingerilor sale crestine. Stapanit de un umanism rar intalnit, imediat dupa botezul sau, tanarul Vasile isi imparte averea la saraci. 

Astazi, consideram mult mai meritorie opera de asistenta sociala pe care Sfantul Vasile cel Mare, episcopul Cezareei Capadociei, a organizat-o si a sustinut-o cu propria-i avere si daruire, daca ne gandim la conditiile sociale ale secolului al IV-lea, mai precis la cumplita foamete ce bantuia in Asia Mica si provincia sa, in anii 367-368. 

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Institutul Biblic

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-616-140-7

SUGESTII