Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Laur

Mai multe poze

Laur
37,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Laur, Evgheni Vodolazkin - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina,

 

Carte recomandata de Alex Dima, ca #librarpentruozi, in seara de miercuri, 18 mai, 2016. La Libraria Bizantina.

Carte recomandata de Alexandru Tomescu, in seara evenimentului #librarpentruozi, care a avut loc miercuri, 3 februarie 2016, la Libraria Bizantina.

Carte recomandata de Horia-Roman Patapievici, in seara evenimentului #librarpentruozi, care a avut loc miercuri, 18 februarie, 2015, la Libraria Bizantina.

 

Considerat o capodopera a literaturii ruse actuale, bestsellerul Laur este de doua ori castigator al Premiului Bolsaia Kniga – Premiul intai si Premiul cititorilor – pe 2013. A primit, in acelasi an, Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi). Este tradus in peste douazeci de tari.

Amintind de filmul Andrei Rubliov si de romanul Numele trandafirului, bestsellerul Laur readuce la viata secolul al XV-lea, intr-o intriga strabatand timpul si spatiul, cu un personaj complex, care este pe rand vraci, nebun sfant, pelerin si calugar. Cu o scriitura de o simplitate rafinata, trecand firesc de la real la fantastic si de la cele lumesti la cele sfinte, cu un spirit liber in religiozitatea lui inteligenta, cu un umor subtil si o sensibilitate cuceritoare, Evgheni Vodolazkin ne ofera o carte de o mare frumusete si profunzime, pentru a ne spune o poveste tulburatoare, pe care o numeste „roman neistoric“.

„Sunt lucruri despre care este mai usor sa vorbesti in contextul unei Rusii stravechi. Despre Dumnezeu, de exemplu. Dupa parerea mea, legaturile cu El erau mai directe pe vremuri. Mai mult decat atat, pur si simplu existau. Acum natura acestor legaturi ii preocupa doar pe putini, si asta e nelinistitor. Sa fi aflat noi, din Evul Mediu incoace, vreun lucru complet nou, care sa ne permita sa ne relaxam?“ (Evgheni VODOLAZKIN)

Descriere

Autor: Evgheni Vodolazkin

Traducere: --

Editura: Humanitas

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-689-779-5

SUGESTII