• La umbra rodiului
    La umbra rodiului

    La umbra rodiului ...

Cod produs: CFAS1-7387

La umbra rodiului

Autor: Tariq Ali

La umbra rodiului , de Tariq Ali, volum aparut la editura Humanitas Primul roman dintr-un cvintet al Islamului, La umbra rodiului e povestea prabusirii Granadei arabe, a violentei intruziuni...

Pret: 27,94 lei

Cantitate:

La umbra rodiului , de Tariq Ali, volum aparut la editura Humanitas

Primul roman dintr-un cvintet al Islamului, La umbra rodiului e povestea prabusirii Granadei arabe, a violentei intruziuni a catolicilor spanioli in lumea musulmana, guvernata de propriile legi. Intr-o atmosfera impregnata de o senzualitate latenta, in adierea rodiilor ce aprind cerul inserarii, dramele personale ale unei familii se intalnesc cu cele ale marii istorii. In adierea racoros-acrisoara a rodiilor din curtea nobilului arab Umar, marea si mica istorie se intalnesc: acolo unde Hind isi traieste cei dintai fiori ai iubirii, mezinul Yazid face primele descoperiri legate de lumea satului al-Hudayl, iar in mintea fratelui cel mare se urzesc planuri razboinice.

In ciuda linistii aparente, lumea senzuala si aromata a Granadei arabe isi traieste crepusculul, caci visul unei Spanii ultracatolice este crestinarea fortata a comunitatilor de arabi si distrugerea civilizatiei acestora, socotita una a pierzaniei si desfranarii. Povestea familiei lui Umar ascunde multe mistere, de la o iubire incestuoasa sfarsita tragic din pricina sentimentului culpabilitatii la erotismul irezistibil al frumoasei Hind. Vietile tuturor par sa se desfasoare dupa ritmuri ancestrale, in acord cu un tip de spiritualitate care le infuzeaza fiecare gest cotidian si cu un cod al onoarei tacit ce le guverneaza existenta. Dar micul univers aparat de propriile legi si condus cu intelepciune de batranii satului, care obisnuiesc sa-si ospateze la masa lor dusmanii invinsi pe campul de lupta, e pe cale sa dispara, la fel ca strigatul sfasietor al muezinului in asfintit si ca mireasma rodiilor din curtea lui Umar.

Autor:
Tariq Ali
Traducere:
Ligia Caranfil
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
9789736895036

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua