Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor

Mai multe poze

Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor
38,54 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor, de Alberto Manguel, volum aparut la editura Baroque Books & Arts

Reflectiile unui cititor pasionat asupra unui an al cartilor. In vreme ce calatorea la Calgary, Alberto Manguel a fost frapat ca romanul pe care il citea (Goethe, Afinitati elective) parea sa reflecte haosul social al lumii in care traia. Un articol din ziarul acelei zile era brusc pus in lumina de un pasaj din roman, o lunga reflectie starnita de un singur cuvant. Atunci a hotarat sa pastreze aceste momente, recitind o carte in fiecare luna, alcatuindu-si astfel Jurnalul, de o voluptate molipsitoare a lecturii, care ca orice literatura de calitate, reprezinta un adevarat festin intelectual pentru gandire. O idee eleganta si binevenita, pe subiectul miracolului minor care se petrece ori de cate ori deschidem o carte si o lume prinde forma in mainile noastre.

Jurnalul de lectura: un volum de note, ganduri si impresii de calatorie despre prieteni, despre evenimente publice si personale, provocate toate de lectura sa. De la Don Quijote (august) la Insula Doctorului Moreau (februarie) si la Kim (aprilie), Manguel ne poarta printr-o aventura unica in literatura si in viata si demonstreaza cum, pentru ci­ti­torul pasionat, una nu poate fi separata de cealalta.

Un Don Juan al cartilor? Un jurnal elegant eliptic si confuz contemporan, despre orase revizitate si carti recitite. Manguel? Un stralucit causeur si conferentiar pe toate continentele.

Descriere

Autor: Alberto Manguel

Traducere: --

Editura: Baroque Books & Arts

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6527

SUGESTII