Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor
de Alberto Manguel
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7330

38,54 lei

Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor, de Alberto Manguel, volum aparut la editura Baroque Books & Arts Reflectiile unui cititor pasionat asupra unui an al cartilor. In vreme ce calator...
citeste mai mult

Cantitate:

Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor, de Alberto Manguel, volum aparut la editura Baroque Books & Arts

Reflectiile unui cititor pasionat asupra unui an al cartilor. In vreme ce calatorea la Calgary, Alberto Manguel a fost frapat ca romanul pe care il citea (Goethe, Afinitati elective) parea sa reflecte haosul social al lumii in care traia. Un articol din ziarul acelei zile era brusc pus in lumina de un pasaj din roman, o lunga reflectie starnita de un singur cuvant.

Atunci a hotarat sa pastreze aceste momente, recitind o carte in fiecare luna, alcatuindu-si astfel Jurnalul, de o voluptate molipsitoare a lecturii, care ca orice literatura de calitate, reprezinta un adevarat festin intelectual pentru gandire. O idee eleganta si binevenita, pe subiectul miracolului minor care se petrece ori de cate ori deschidem o carte si o lume prinde forma in mainile noastre.

Jurnalul de lectura : un volum de note, ganduri si impresii de calatorie despre prieteni, despre evenimente publice si personale, provocate toate de lectura sa. De la Don Quijote (august) la Insula Doctorului Moreau (februarie) si la Kim (aprilie), Manguel ne poarta printr-o aventura unica in literatura si in viata si demonstreaza cum, pentru ci­ti­torul pasionat, una nu poate fi separata de cealalta. Un Don Juan al cartilor? Un jurnal elegant eliptic si confuz contemporan, despre orase revizitate si carti recitite. Manguel? Un stralucit causeur si conferentiar pe toate continentele.

Autor:
Alberto Manguel
Editura:
Baroque Books &
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
6527

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie