Istorie, memorie, memorial sau cum se construieste un miracol - Romulus Rusan
de Romulus Rusan
(0 opinii)
Cod produs: C708

Pret: 30,00 lei

Istorie, memorie, memorial sau cum se construieste un miracol - Romulus Rusan - Editura Fundatiei Academiei Civice, 2017Prezentare:Un volum cuprinzand articole, conferinte sustinute in tara ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Istorie, memorie, memorial sau cum se construieste un miracol - Romulus Rusan - Editura Fundatiei Academiei Civice, 2017

Prezentare:

Un volum cuprinzand articole, conferinte sustinute in tara si strainatate, interviuri si studii ale lui Romulus Rusan, scrise intre 1996 si 2016. Tema comuna: Memorialul Sighet, institutia pe care Romulus Rusan a fondat-o in 1993, alaturi de Ana Blandiana, si pentru care a lucrat neincetat, timp de peste doua decenii.in loc de postfata, sunt publicate texte scrise de prieteni, istorici, scriitori, jurnalisti, aparute in zilele si saptamanile de dupa disparitia lui Romulus Rusan, toate la un loc conturand portretul celui care s-a daruit pentru ceilalti.

Exista oare ceva mai opus mortii decat o carte? Exista vreun vas in care viata sa poata fi turnata mai cu grija, adica fara sa se risipeasca si sa curga pe de laturi, luand cuminte forma cartii in care a fost turnata? Exista ceva mai in stare decat o carte sa transforme moartea in posteritate?

Iata, aceasta carte contine o buna parte a vietii lui Romulus Rusan din ultimele doua decenii, acea parte formata si din zilele saptamanii si din weekenduri, si din orele zilelor si din orele noptilor, acea parte din cauza careia nu avea timp sa mearga nici la doctori, nici la concerte, nici sa-si intalneasca prietenii, nici sa-si deschida manuscrisele literare, pentru ca prioritara era intotdeauna munca la Memorial, din ce in ce mai solicitanta pe cat trecea timpul. Pentru ca, paradoxal, o data cu trecerea timpului, munca de la Memorial nu se apropia de sfarsit, ci capata amploare prin cresterea impactului public si a rezonantei internationale. incat, cei doi-trei ani de amanare a propriului scris au devenit tot atatea decenii.

Ana Blandiana, in Cuvantul inainte

citeste mai mult
Autor:
Romulus Rusan
Editura:
Fundatia Academia Civica
An aparitie:
2017
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
408
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8924-00-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie