Istoria psihologiei universale
de Ion Manzat
(0 opinii)
Cod produs: CPGE-2783

Pret: 114,63 lei

Istoria psihologiei universale, de Ion Manzat, volum aparut la editura Univers Enciclopedic Gold Acest Tratat va ofera posibilitatea de a readuce in actualitate dramele si valorile perene al...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Istoria psihologiei universale, de Ion Manzat, volum aparut la editura Univers Enciclopedic Gold

Acest Tratat va ofera posibilitatea de a readuce in actualitate dramele si valorile perene ale psihologiei si ale psihologilor. Veti fi martorii marelui spectacol, cu lumini si umbre, al istoriei psihologiei universale. Este o drama care nu alunga speranta, nu inabuse iubirea si nu ignora credinta. Istoria sufletului omenesc seamana cu un pelerinaj spre centrul Fiintei .

Perspectiva autorului este profund umanista, transdisciplinara si metafizica. Dar si stiintifica. El ne marturiseste ca istoria se face cu nevoie, pelerinajul se face cu nevointe. Dar istoria se face si cu dorinta, cu dorinta de o omenire mai buna. Istoria oricarei stiinte se face si cu dorinta de istorie, dorinta de a lasa o urma in posteritate: o lege, un principiu, un concept, o metoda, o metafora revelatorie. Istoria sufletului (a psihismului si a spiritului) se construieste trudnic, cu chin si voluptate, cu efort si bucurie, cu imaginatie si cu vis. Este o ispititoare aventura care se traieste visand la trecut si la viitor, deopotriva, visand la o lume mai spirituala. Intoarcere a eternei reintoarceri? Sau devenire, continua devenire intru spirit? Menirea sacra a psihologiei este Renasterea spirituala a omului.

citeste mai mult
Autor:
Ion Manzat
Editura:
Univers Enciclopedic Gold
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9786068358345

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie