Iov
de Joseph Roth
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7309

24,09 lei

Iov , de Joseph Roth, volum aparut la editura Polirom Traducere din limba germana de Gheorghe Nicolaescu. Mendel Singer este un dascal de tara, un evreu rus care-si cistiga traiul lamurindu-...
citeste mai mult

Cantitate:

Iov , de Joseph Roth, volum aparut la editura Polirom Traducere din limba germana de Gheorghe Nicolaescu.

Mendel Singer este un dascal de tara, un evreu rus care-si cistiga traiul lamurindu-le copiilor din satul sau invataturile Torei si literele alfabetului. Mendel se roaga in fiecare zi, urmeaza indeaproape cuvintul Domnului si ocoleste cu incapatinare sfatul rabinului. Mendel, precum Iov, personajul biblic, are o familie numeroasa: doi baieti amenintati sa fie luati in armata, un mezin bolnav, de care mama nu se mai poate desparti, si o fata de maritat, Miriam, care e pe cale sa aduca afurisenia asupra familiei indragostindu-se, culmea necuviintei, de-un cazac. Cind, fugind de armata, unul dintre baieti descopera tarimul american, speranta incepe sa renasca in sufletul lui Mendel.America este salvarea de la rusine, de la saracie, este locul binecuvintat de Dumnezeu unde soarta robului sau se va schimba. Pretul visatei fericiri este o lunga calatorie, in care raiul atit de rivnit capata fete neasteptate, greu de inchipuit.

„ Iov este mai mult decit un roman si o legenda, este o opera poetica perfecta, menita sa traiasca atunci cind tot ce am creat noi, contemporanii lui Roth, va fi disparut. Greu iti poti imagina ca poate fi creat ceva mai bun prin unitatea constructiei, profunzimea perceptiei, puritate ori prin muzicalitatea limbii.” (Stefan Zweig)

„In tot cuprinsul ei, opera lui Joseph Roth este o tragédie humaine nascuta din tehnicile fictiunii moderne.” (Nadine Gordimer)

„Aceasta viata a unui om obisnuit ne impresioneaza de parca ar fi vorba de vietile noastre, de dorintele noastre, de zbuciumarile noastre.” (Ernst Toller)

Autor:
Joseph Roth
Traducere:
Gheorghe Nicolaescu
Editura:
Polirom
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
9789734639502

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie