Intre prieteni
de Amos Oz
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7443

24,09 lei

Intre prieteni, de Amos Oz - carti fictiune autori israelieni Libraria Bizantina Amos Oz scruteaza pasiunile si slabiciunile omenesti intr-o mare carte despre singuratate. Intre prieteni a p...
citeste mai mult

Cantitate:

Intre prieteni, de Amos Oz - carti fictiune autori israelieni Libraria Bizantina

Amos Oz scruteaza pasiunile si slabiciunile omenesti intr-o mare carte despre singuratate. Intre prieteni a primit in 2013 National Jewish Book Award USA. Opera lui Amos Oz este tradusa in peste patruzeci de limbi. Intre prieteni este „un roman din povestiri“ ce recompun universul dens si apasator al vietii intr-un kibbutz din anii '50 ai veacului trecut, in rastimpul dintre doua razboaie.

Viata locuitorilor este aspra, guvernata de reguli inflexibile si, uneori, absurde, iar personajele sufera, mai toate, de singuratate, cum ar fi tatal care nu poate accepta faptul ca trebuie sa-si culce fiul, noapte dupa noapte, intr-un dormitor special, destinat copiilor din kibbutz, tanjind mereu dupa apropierea trupului mititel si alimentandu-si zi dupa zi frustrarea. Intreaga comunitate vuieste in clipa in care secretarul, un tanar destoinic, intaiul copil nascut in kibbutz, este banuit a avea o relatie secreta cu una dintre cele mai frumoase si dorite femei – o tanara casatorita, in mod inexplicabil, cu un barbat lipsit de maniere, total nepotrivit pentru ea.

Un cuplu se destrama din pricina infidelitatii sotului, insa un schimb de scrisori intre sotie si cea pentru care a fost parasita dezvaluie viata monotona si neimplinita a tinerilor care traiesc in kibbutz. Parintii isi sacrifica relatia cu propriii copii de dragul unor idealuri la care nu pot renunta, iar copiii lor, odata deveniti adulti, cauta instinctiv o fericire la care viseaza sa ajunga in afara hotarelor kibbutzului.

„ Intre prieteni exploreaza stralucit relatiile nesigure si sensibile dintre barbati si femei, dintre parinti si copii, dintre prieteni si dusmani, intr-un limbaj care se potrivește perfect cu tonul laconic al naratiunii.“ ( Guardian ) Sursa: www.humanitas.ro

Autor:
Amos Oz
Traducere:
Marlena Braeşter
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-774-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie