Intre inger si fiara. Mitul omului diferit din Antichitate pana in zilele noastre
de Lucian Boia
(0 opinii)
Cod produs: CIAR-2541

Pret: 30,83 lei

Intre inger si fiara. Mitul omului diferit din Antichitate pana in zilele noastre Volum aparut la editura Humanitas. Cartea profesorului Lucian Boia a aparut mai intai in Franta. Originalul ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Intre inger si fiara. Mitul omului diferit din Antichitate pana in zilele noastre Volum aparut la editura Humanitas.

Cartea profesorului Lucian Boia a aparut mai intai in Franta. Originalul savant, initiator al unei discipline, istoria imaginarului, ne surprinde, ne intriga si ne delecteaza inca o data. Cum sa nu te intereseze sa afli cum si in ce pliu al timpului istoric real au luat nastere legendele si miturile cel mai larg raspandite? Invitandu-ne la o lunga calatorie initiatica si recurgand in permanenta la exemple, autorul trece in revista toate acele fascinante creatii nascute din mariajul fanteziei omenesti cu istoria.

De la amazoane la extraterestri, de la cinocefali la mutanti, de la salbatic la supraom, fiecare exemplar e cercetat cu rabdare si migala de pedant om de stiinta. Ironia fina si verva sa bine-cunoscute nu lipsesc nici din aceasta carte, pentru toate varstele si gusturile. Iar expeditia pe care ne-o propune ea reprezinta de fapt o descoperire a spiritului uman si o incursiune in sufletele noastre.

„Omul diferit este un martor al istoriei, inregistrandu-i cu fidelitate oscilatiile, ca si atitudinile schimbatoare ale spiritului uman. Este insa in acelasi timp si un martor al permanentelor, punand in evidenta unitatea si continuitatea fundamentala care ii apropie pe oameni, indiferent de secol si spatiu de civilizatie. Prin nenumaratele sale materializari, Omul diferit dovedeste, in chip paradoxal, ca omul real, creatorul sau, desi el insusi mereu diferit, mereu altul, ramane totusi, in esenta, acelasi.“ (Lucian BOIA)

citeste mai mult
Autor:
Lucian Boia
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9789735029418

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie