Intre Dumnezeu si Rock'n'roll
de Arsenie Monahul
(0 opinii)
Cod produs: CTDB-2451

Pret: 12,53 lei

Intre Dumnezeu si Rock'n'roll, de Arsenie Monahul - carti duhovnicesti Libraria Bizantina Ce-i muzica? O traire a sufletului? O creatie artistica? Un mod de viata? Asta-i prima intrebare pe ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Intre Dumnezeu si Rock'n'roll, de Arsenie Monahul - carti duhovnicesti Libraria Bizantina

Ce-i muzica? O traire a sufletului? O creatie artistica? Un mod de viata? Asta-i prima intrebare pe care-o ridicam inainte de-a incepe povestea lunga si dramatica a Rock'n'roll-ului. Caci numai raspunsul la intrebarea asta ne va da cheia intelegerii neobisnuitulului experiment spiritual numit Rock'n'roll. Fara indoiala, muzica este traire. Si una din cele mai fine trairi tasnite din sufletul omenesc. Ne gandim, spunand acestea, atat la procesul de creatie al compozitorilor, cat si la receptarea muzicii de catre ascultatori.

Muzica vine din adancurile fiintei omenesti si se intoarce in ele. [...] Un lucru este sigur. In fata muzicii, nu putem ramane indiferenti. Nimeni nu poate spune vreodata despre vreo creatie muzicala ca ar fi neutra din punct de vedere al emotiilor transmise. Caci orice melodie aduce cu sine lumea spirituala a creatorului ei, miscarile launtrice ale cugetului sau si trairile inimii sale. Si iata cum muzica ajunge sa modeleze duhul unui intreg popor. Cu totii santem muzica pe care-o ascultam: ii respiram duhul, tindem catre idealurile pe care ni le ofera si vibram la trairile ascunse in ea. Dar o muzica nascuta pe alte meleaguri, nu aduce ea ceva strain cu sine?

De buna seama, caci nu vine singura, ci poarta ca-ntr-un caus intreaga-i cultura de provenienta, asemenea si ritmurile sufletesti ale creatorilor ei. Cu totii stim ca muzica nationala este o importanta caracteristica a identitatii fiecarui popor. Sa nu uitam, asadar, ca unul din cei mai mari poeti Sarbi ai secolului XX, Momcilo Nastasievici, vorbea despre insemnatatea muzicii ca despre un stalp de temelie al identitatii nationale si, in eseurile sale, descoperea existenta „melodicitatii materne.” Muzica la care-ti salta inima, aceea-i patria ta. Si inima generatiilor noastre de astazi la ce muzica salta acum? (Bosko Obradovici)

citeste mai mult
Autor:
Arsenie Monahul
Editura:
Predania
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
4017

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie