Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Interlocutiuni

Mai multe poze

Interlocutiuni
19,22 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Interlocutiuni, de Alexandru Paleologu, volum aparut la editura Polirom

 

Editia a II-a
 
O antologie de interviuri si texte publicate in presa cotidiana si literara a anilor ’90, ce a devenit o carte-palimpsest, o istorie personala, dezinhibata si controversata, rostita intr-un stil inconfundabil si inca neegalat in eseistica de la noi, care continua sa trezeasca pasiuni.
Inca o data, intilnirea cu Alexandru Paleologu si cu toti cei care au avut sansa sa-i fie in preajma devine un spectacol al spiritului liber de prejudecati, al jocului aforistic de idei, al judecatilor profunde, al intelepciunii date nu doar de experienta anilor traiti, ci si de o viziune extraordinara asupra vietii.

„Gentlemanul numit de intimi „conu’ Alecu” primeste si emite idei cu o prospetime mereu genuina. Numesc inteligenta absoluta capacitatea lui Alexandru Paleologu de a gindi spontan si liber, nedeterminat de scheme anchilozate, asupra oricarui subiect pe care-l stapineste. Volumul Interlocutiuni, pe care mi l-a oferit-o acum un an, alcatuit din, cum singur spune, „interviuri, prefete si articolase, adica din maruntisuri”, da la iveala o splendida coerenta. Coerenta unei vivacitati spirituale impresionante. Tocmai pentru ca e un bric-a-brac (formula apartine tot autorului), firul rosu e mai vizibil, iar dezinvoltura profunda a trecerilor de la una la alta mai spectaculoasa.” (George Pruteanu)

Descriere

Autor: Alexandru Paleologu

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-23-2854-5

SUGESTII