Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Intelectuali la cratita

Mai multe poze

Intelectuali la cratita
35,64 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Intelectuali la cratita. Amintiri culinare si 50 de retete

 

O carte calda, emotionanta, cu amintiri inedite. Moduri de intrebuintare posibile:
Carte de bucate. Aproape toate retetele sunt noi sau au ceva special in ele, care le schimba; nu le gasiti in alte carti. Indicele de la sfarsit o dovedeste.
Carte de amintiri. Istoriile casei sau ale familiei, copilaria cu mancatul-tortura, aventurile cunoasterii culinare si esecurile ei...
Carte de istorie traita. Strans legata de istoria de familie e si istoria pur si simplu, iar tesatura ei arata ca nu numai omul e supus vremurilor, ci si felul in care mananca si felurile pe care le mananca.
Banchet. Aceasta carte e o casa mare cu masa asternuta cu bucurie, la care e poftit oricine doreste.

„Dintr-un motiv obscur, scriitorii, intelectualii, artistii sunt considerati, prin prejudecata, oameni aflati la kilometri departare de «cratita». M-am gandit ca n-ar fi rau ca lumea sa-i vada si-n alt loc decat in turnul de fildes fara bucatarie, in care i-a asezat, de cele mai multe ori pe nedrept, traditia. As fi vrut ca aroma mancarurilor sa-i lege, cu mainile ei lungi si transparente, pe cei care citesc si mananca de cei care scriu si gatesc.“ (Ioana PARVULESCU)

Adriana Babeti, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Mircea Cartarescu, Marius Chivu, Livius Ciocarlie, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Oana Pellea, Monica Pillat, Andrei Plesu, Tania Radu, Antoaneta Ralian, Grete Tartler, Vlad Zografi.

Descriere

Autor: Autor Colectiv

Traducere: --

Editura: Humanitas

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789735035679

SUGESTII