Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Institutia cenzurii comuniste in Romania (1949-1977), vol. II

Mai multe poze

Institutia cenzurii comuniste in Romania (1949-1977), vol. II
33,72 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Institutia cenzurii comuniste in Romania (1949-1977), vol. II, de Liliana Coborca - carti memorialistica Libraria Bizantina

Acest volum contine 191 de documente care incearca sa raspunda unor intrebari precum: Ce rol avea cenzura, ca institutie secreta, in societate? Cum relationa cu alte institutii? Unde se situa, ierarhic, DGPT in societatea comunista? Relatia centru – provincie e alt domeniu caruia i-am acordat o atentie deosebita. Si, nu in ultimul rind, cenzura nu este doar o institutie formata din dispozitii, rapoarte si stenograme, ci si din 300–400 de oameni care lucrau acolo. Prima intrebare la care am cautat raspuns, la acest capitol, a fost cum a decurs transformarea unui cetatean obisnuit in cenzor.

Am inclus mai multe documente care contureaza profilul cenzorului, de la tabele cu situatia cenzorilor incadrati in invatamintul superior sau mediu, caracteristici, mustrari, remunerari la scene mai putin conventionale din viata interna a cenzurii, care contureaza atmosfera generala a institutiei. Studiul cenzurii si al secretului de stat vine din necesitatea de a puncta cele mai importante momente legate de activitatea cenzurii in domeniul secretului, pornind de la constituirea sistemului de aparare a informatiilor in Uniunea Sovietica, aducind exemple din tarile blocului comunist, comentind si citeva documente romanesti, care nu fusesera incluse in antologia noastra. (Liliana Corobca)

Sursa: www.ratioetrevelatio.com/ro/

Descriere

Autor: Liliana Coborca

Traducere: --

Editura: Ratio et Revelatio

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 384

Limba: Romana

Cod: 978-606-8680-01-9

SUGESTII