Instaurarea tabloului
de Victor Ieronim Stoichita
(0 opinii)
Cod produs: WST-1661

Pret: 56,84 lei

„Aceasta carte consacrata aparitiei tabloului a fost scrisa pe vremea disparitiei sale. Este vorba desigur, in primul rand, de consecinta unui anume Zeitgeist care face in asa fel incat te...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

„Aceasta carte consacrata aparitiei tabloului a fost scrisa pe vremea disparitiei sale. Este vorba desigur, in primul rand, de consecinta unui anume Zeitgeist care face in asa fel incat tensiunile, intrebarile si obsesiile ce strabat creatia artistica a unei epoci sa-si gaseasca pandantul in discursul istoric al aceleiasi epoci. A vorbi despre «instaurarea tabloului» in vremea in care imaginea artistica instaureaza un dialog nu lipsit de tensiune cu certitudinile (si servitutile) acestui mediu pictural, pentru a se lansa in virtualitatea spatiilor computerizate si in lumea instalatiilor video, tine de un impuls fundamental ce provine din spiritul artistic contemporan si care se traduce in demersul unei hermeneutici istorice a faptelor culturale.“ (Victor Ieronim STOICHITA)

„O poveste originala si fascinanta, avand ca obiect geneza notiunii de pictura ca arta in sensul modern al termenului... O carte remarcabila.“ (Celeste Brusati, The Art Bulletin )

„Din punctul de vedere al metodei, este una dintre cele mai importante contributii actuale la logica imaginii moderne.“ (Christiane Kruse, Frankfurter Allgemeine Zeitung )

„Consider aceasta carte drept una dintre reusitele majore ale istoriei artei din ultimii ani.“ (Hans Belting)

citeste mai mult
Autor:
Victor Ieronim Stoichita
Traducere:
Andrei Niculescu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735037413

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie