Insemnari zilnice. Volumul al VIII-lea
de Regina Maria a Romaniei
(0 opinii)
Cod produs: CICR-2583

Pret: 38,54 lei

Insemnari zilnice. Volumul al VIII-lea , de Regina Maria a Romaniei, volum aparut la editura Polirom Editie ingrijita, cuvint inainte si note de Vasile Arimia In 1926, familia regala a primi...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Insemnari zilnice. Volumul al VIII-lea , de Regina Maria a Romaniei, volum aparut la editura Polirom

Editie ingrijita, cuvint inainte si note de Vasile Arimia In 1926, familia regala a primit doua lovituri grele. Mai intii, in plina criza dinastica, adversarii sai au declansat o campanie de denigrari la adresa reginei si a prim-ministrului Bratianu. Apoi, regele Ferdinand a fost diagnosticat cu cancer, iar starea sa de sanatate a determinat-o pe regina sa-si intrerupa calatoria oficiala in Statele Unite. Insemnarile reginei Maria reflecta atit evenimentele politice – lupta pentru putere a diferitelor partide si schimbarile de guvern –, cit si viata ei cotidiana – cu hobbyurile, descoperirea religiei Baha’i sau micile bucurii si necazuri ale rudelor si prietenilor.

„Mare suferinta in intreaga tara... De fapt, regele este admirat pentru ca a hotarit sa-si sacrifice fiul; au sperat cu totii ca Parlamentul se va ridica in bloc sa ceara sa i se acorde lui o a doua sansa, un timp ca sa-si traiasca visul sau rau si sa revina asupra renuntarii sale odioase. Nimeni din opinia publica nu stie ca el este cel care nu vrea sa se intoarca. Toti cred ca tatal lui, minios din cauza comportamentului fiului, a hotarit sa-l dezmosteneasca... Totul in jurul meu este indignare si suferinta. Cel putin insa inteleg cu totii imensa durere si, de asemenea, pierderea, cumplita pierdere a unei generatii.”

citeste mai mult
Autor:
Regina Maria a Romaniei
Traducere:
Sanda Ileana Racoviceanu
Editura:
Polirom
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
9789734638314

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie