Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Ingerii din Moscopole. Exilul

Mai multe poze

Ingerii din Moscopole. Exilul
19,27 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Ingerii din Moscopole. Exilul, de Catia Maxim - carti fictiune autori romani contemporani Libraria Bizantina

 

„Catia Maxim aduce, in peisajul autohton de carte, alt roman istoric, scris cu grija si respect fata de izvoare si documente, imbogatit cu elemente ludice si de fictiune, menite sa confere culoare si dinamism unor intamplari de secol XVIII.

Povestea aromanilor alungati din Moscopole de trupele guvernatorului de la Ianina, redata simplu, nicidecum facil, are calitatea de a nu fi datata, chiar daca intamplarile derulate se invart in jurul lui 1800. Destinele unor aromani de vaza precum bogatul si controversatul om de afaceri Simon Sina, profesorul Theodor Cavaliotti, invatatul Costa Cegani sau renumitul istoric si teolog suedez Johann Thunmann, framantarile si dificultatile lor legate de pastrarea limbii materne, perpetuarea traditiei in perimetrul unor majoritati galagioase si discretionare, aparitia Societatii Macedonia, risipirea aromanilor intr-un continent agitat si zbuciumat in preajma revolutiei franceze, moment crucial al epocii moderne sau viata de zi cu zi, cu suisuri, coborasuri, specifice naturii umane, reprezinta cateva repere ale unei carti ce-si face datorie de onoare in a semnala si aduce laolalta o bogata bibliografie a carei calitate si utilitate rezida din alternanta la o lectura separata intr-un capitol de Note ce ofera chei si semnificatii, uneori, diferite de cele propuse de autoare.

Coperta, semnata Mihai Tugearu, sculptor farserot, fixeaza sufletul de aroman, deslusit

intr-o carte despre o minoritatea inzestrata cu vocatia constructiei.

“Ingerii din Moscopole. Exilul”, roman tesut din zbuciumata istorie a Balcanilor ale caror rani par a nu se mai vindeca, constituie o lectura interesanta, utila si neplictisitoare adresata atat minoritatii aromane cat, mai cu seama, majoritatii romane.„ (editorii)

 

Descriere

Autor: Catia Maxim

Traducere: --

Editura: Tracus Arte

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-664-043-5

SUGESTII