Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Inconjurand Muntele Fericirilor. O abordare periegetica a Predicii de pe Munte

Mai multe poze

Inconjurand Muntele Fericirilor. O abordare periegetica a Predicii de pe Munte
25,04 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Inconjurand Muntele Fericirilor. O abordare periegetica a Predicii de pe Munte, de Marius David Cruceru - carti teologie academica Libraria Bizantina

 

Un comentariu „atipic” la Predica de pe Munte, in care autorul se apropie de text nu pieptis, ci piezis, pe caile ocolitoare, „periegetice”, ale celui care incearca sa suprinda textul, sa il invaluie, totul vazut prin lentila ironiei, a rasturnarii de situație, a intoarcerii neasteptate a discursului.

„Periegeza poate fi asimilata, mutatis mutandis, unei priviri “piezise”, “cubista”, asupra textului, un mod de a pastra multidimensionalitatea originara a textului. Daca ar fi sa folosim o metafora din tehnica, metoda periegetica, comparativ cu cea exegetica, isi propune sa construiasca o holograma a textului, si nu doar un sir de fotografii bidimensionale. Periegeza este un exemplu de hermeneutica “smerita”, diferita de exegezele (adesea manipulativ eisegetice) cu pretenţie de a fi “in text” si de a poseda cheia descifrarii sensurilor ultime ale textului” (Adrian Iosif).

Sursa: www.atioetrevelatio.com/ro/

Descriere

Autor: Marius David Cruceru

Traducere: --

Editura: Ratio et Revelatio

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 256

Limba: Romana

Cod: 978-606-93602-3-1

SUGESTII