In dialog cu anticii
de Alexandra Ciocarlie
(0 opinii)
Cod produs: C441

Pret: 26,92 lei

In dialog cu anticii, de Alexandra Ciocarlie - carti eseistica autori romani Libraria BizantinaAlexandra Ciocarlie s-a facut remarcata prin efortul de a mentine viu interesul pentru literatu...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

In dialog cu anticii, de Alexandra Ciocarlie - carti eseistica autori romani Libraria Bizantina

Alexandra Ciocarlie s-a facut remarcata prin efortul de a mentine viu interesul pentru literatura antica la cititorii romani de astazi. Este autoarea unei monografii despre Iuvenal, a unei carti consacrate Cartaginei, asa cum au perceput-o scriitorii Romei, si a numeroase eseuri despre poeti, prozatori si dramaturgi greci si latini. Noutatea, in cazul de fata, este ca nu se mai ocupa de autori antici, ci de felul cum s-au reflectat si cum au fost interpretate temele acestora in operele dramaturgilor romani.

„Este 

...

„In incercarea noastra donquijotesca de a contribui cit de cit la mentinerea interesului fata de clasicismul antic in cultura romana actuala, dupa studii consacrate unor autori greci si latini, de data aceasta am vrut sa aratam ca destul de multi dramaturgi romani din diverse epoci, de la Vasile Alecsandri la Vlad Zografi, s-au inspirat in piesele lor din temele Antichitatii. Totodata, am analizat modul cum, fiecare in felul sau, le-au adaptat spiritului modern.” (Alexandra Ciocarlie)    

citeste mai mult
Autor:
Alexandra Ciocarlie
Editura:
Polirom
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-23-3061-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie