In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati
de Vasile Andru
(0 opinii)
Cod produs: CTD-2048

26,97 lei

In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati, de Vasile Andru - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina Romanii, in exprimarea lor spirituala, sunt mai curand moderati, feriti... citeste mai mult

Cantitate:

In cautarea Raiului promis. Mistici din Carpati, de Vasile Andru - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

Romanii, in exprimarea lor spirituala, sunt mai curand moderati, feriti de extreme mistice. Dintre cele doua faze ale cautarii desavarsirii – asceza si mistica – la romani a predominat totusi a doua faza. Dintre cele doua Raiuri (al simturilor si al harului) multi s-au invrednicit de al doilea... S-a scris putin si fara rasunet pe tema aceasta.

Mari personalitati harismatice din spatiul carpato-danubian nu sunt cunoscute, valorizate. „N-am avut scriitori... de aceea fapta noastra nu-i stiuta”, ne spunea cu obida un atonit roman. Cartea de fata s-a constituit in circa 15 ani. O „ciorna” a ei s-a publicat cu ani in urma, in 1998, cu titlul Mistici din Carpati si alti oameni slaviti din istoria mantuirii , 160 de pagini; iar capitolul cu titlul formulat proustian si miltonian, In cautarea Raiului pierdu t, s-a publicat si in reviste, 1997. Cartea poate fi citita ca o suita de naratiuni hagiografice. Sau ca un roman soteriologic, non-fictiv. Iar drept incheiere, un aforism filocalic: „Raiule, noi te putem dobandi, dar nu te putem intelege.” (Vasile ANDRU)

Autor:
Vasile Andru
Editura:
Eikon
An aparitie:
2009
Limba:
Romana
Cod:
9789737572387

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie