Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

In castelul lui Barba-Albastra. Cateva insemnari pentru o redefinire a culturii

Mai multe poze

In castelul lui Barba-Albastra. Cateva insemnari pentru o redefinire a culturii
22,16 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

In castelul lui Barba-Albastra. Cateva insemnari pentru o redefinire a culturii, de George Steiner - carti eseistica Libraria Bizantina

 

„Multa vreme am crezut ca progresul moralei insoteste dezvoltarea culturii. Nazismul, arata George Steiner, a pulverizat aceasta iluzie. Buchenwald se afla la doar cativa kilometri de Weimar. Mult timp – cel putin din vremea Atenei – am crezut, de asemenea, ca investigatia intelectuala trebuia sa mearga mereu inainte si, potrivit frumoasei metafore a lui Steiner, sa ne faca sa deschidem, una dupa alta, portile castelului lui Barba-Albastra. Astazi, aceasta credinta in progres se clatina; poate ca dezvoltarea tehnica este o capcana, nu o eliberare; poate ca ultima poarta a castelului se deschide spre realitati contrare echilibrului nostru mental si slabelor noastre rezerve morale. Optimismul Luminilor ne este, asadar, interzis, iar cartea densa si lucida a lui George Steiner ne propune o redefinire tragica a culturii.“ (Alain FINKIELKRAUT)

„George Steiner ajunge la concluzia ca umanismul clasic e pe sfarsite. Dar ne consoleaza cu perspectiva ca traditia europeana are o caracteristica intelectuala irepresibila. Ea va continua chiar daca asta inseamna sa descoperim mai multe adevaruri care ucid. Cea de a saptea usa din castelul lui Barba-Albastra ne ofera, in falimentul sperantei, demnitatea indraznelii.“ (New York Times Book Review)

„Discutia domnului Steiner despre ruptura de trecutul literar traditional este edificatoare si atragator nedogmatica. El scrie ca un om care-si impartaseste ideile, iar notiunile lui originale, desi nu tocmai vesele, au efectul inviorator specific gandirii superioare.“ (New Yorker)

Descriere

Autor: George Steiner

Traducere: --

Editura: Humanitas

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-50-3968-4

SUGESTII