Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului
de Peter L. Bernstein
(0 opinii)
Cod produs: C282

52,98 lei

Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului, de Peter L. Bernstein - carti eseistica Libraria Bizantina„Ideea revolutionara care marcheaza granita dintre vremurile moderne si cele apuse...
citeste mai mult

Cantitate:

Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului, de Peter L. Bernstein - carti eseistica Libraria Bizantina

„Ideea revolutionara care marcheaza granita dintre vremurile moderne si cele apuse o reprezinta stapanirea riscului: gandul ca viitorul inseamna ceva mai mult decat o toana a zeilor si ca oamenii nu sunt la bunul-plac al naturii. Aceasta carte spune povestea unui grup de ganditori a caror viziune remarcabila a dezvaluit modul in care viitorul poate fi pus in slujba prezentului. Ei au transformat asumarea riscului intr-unul dintre cei mai importanti catalizatori ai societatii occidentale, aratandu-le oamenilor cum sa inteleaga riscul, cum sa-l masoare si cum sa-i determine consecintele. Asemenea lui Prometeu, ei i-au sfidat pe zei... Prin definirea unui proces rational de asumare a riscului, acesti temerari au oferit ingredientul 

lipsa care a propulsat stiinta si spiritul intreprinzator in lumea vitezei, a puterii, a comunicarii rapide si a operatiunilor financiare sofisticate ce marcheaza epoca noastra. Descoperirile lor in ceea ce priveste natura riscului, arta si stiinta alegerii constituie nucleul economiei de piata moderne.“ (Peter L. BERNSTEIN)

„O naratiune ambitioasa si captivanta, o splendida introducere in lumea temerarilor de tot felul, care sunt, in viziunea lui Bernstein, adevarati umanisti, incurajand omenirea sa se elibereze din chingile superstitiei si ale fatalismului.“ (The New York Times)

„Cartea lui Peter L. Bernstein este extraordinar de interesanta si plina de informatii utile.“ (The Wall Street Journal)

„Alerta si ampla, lucrarea pleaca de la o premisa curajoasa si apoi isi construieste intregul discurs in acord cu aceasta.“ (Business Week)

 

Sursa: www.humanitas.ro

Autor:
Peter L. Bernstein
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4374-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie