Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Imparatul mustelor

Mai multe poze

Imparatul mustelor
27,94 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Imparatul mustelor, de William Golding, volum aparut la editura Humanitas

William Golding a primit Premiul Nobel pentru literatura in 1983.

Romanul Imparatul mustelor, devenit un clasic al secolului XX, continua sa aiba un ecou rareori intalnit in istoria literaturii. Transpunerea cinematografica a romanului, din 1963, apartine regizorului Peter Brook.

Un grup de copii scapa cu viata din catastrofa prabusirii unui avion si incearca sa supravietuiasca pe o insula pustie din mijlocul Pacificului. Insa ceea ce ar putea fi aventura vietii lor, o noua robinsoniada departe de adulti si de regulile acestora, se transforma intr-un cosmar ucigator de vise: ura ia locul inocentei si crima se instapaneste peste o lume care-si rataceste busola. O parabola de o forta incredibila care ne ofera un raspuns deopotriva crud si realist la intrbarea: este libertatea absoluta calea spre paradis?

 

Catalin Stefanescu despre „Imparatul mustelor”: 

 

Cred ca e o carte care construieste, cred ca e o carte care trebuie citita la iesirea din tinerete… din tineretea frageda, vreau sa zic, pentru ca eu ma consider foarte tanar…

Imparatul mustelor e o parabola coplesitoare despre plamada din care suntem alcatuiti, e o calatorie prin e-ul fiecaruia dintre noi, pus in situatie limita, iar faptul ca personajele acestei carti sunt niste copii nu inseamna nimic altceva decat faptul ca lumea pe care o reprezentam cu totii poate sa fie mutata intr-un spatiu care devine exemplar pentru intelegerea fiecaruia dintre noi… asta pentru ca atunci cand ne indentificam foarte direct devenim partizani si nu mai facem la fel de bine pactul cu lectura.

(In cadrul campaniei Librar pentru o zi - Miercuri de miercuri, carti cu personalitate)

 

Descriere

Autor: William Golding

Traducere: Constantin Popescu

Editura: Humanitas

An aparitie: 2007

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789736895128

SUGESTII