• Imne Teologice, Sf. Roman Melodul
    Imne Teologice, Sf. Roman Melodul

    Imne Teologice, Sf. Roman Melodul ...

Cod produs: CTP-1968

Imne Teologice, Sf. Roman Melodul

Autor: Sf. Roman Melodul

Imne Teologice , de Sf. Roman Melodul - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina Traducere din greaca veche si studiu introductiv de Alexandru Prelipcean si Alexandru Iorga. Colectia „Patris...

Pret: 37,38 lei

Cantitate:

Imne Teologice , de Sf. Roman Melodul - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina

Traducere din greaca veche si studiu introductiv de Alexandru Prelipcean si Alexandru Iorga.

Colectia „Patristica”. Prezenta lucrare se deschide cu studiul sinteza intitulat „Sf. Roman Melodul – imnograful desavarsit al Ortodoxiei”, avand in vedere recuperarea unor aspecte extrem de importante pentru intelegerea corecta a vietii, operei si teologiei Sfantului Roman Melodul.

Tot aici, semnatarul textului scoate in evidenta si transmiterea manuscriptica, editiile de text, precum si traducerile moderne din spatiul oriental si occidental. Cea de-a doua parte a lucrarii, denumita „Imne hristologice”, condenseaza un numar de cinci condace ale Melodului, in ordinea lor: condac la inmultirea celor cinci paini, condac la pipairea Apostolului Toma, condac la Inaltarea Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, condac la Pogorarea Duhului Sfant si condac la a doua Venire a Mantuitorului Iisus Hristos.

Sectiunea „Imne cu diferite teme”, grupeaza alte cinci condace romaneice, care trateaza aspecte moral-duhovnicesti (condacul despre bogat si despre saracul Lazar, primul condac la Cele Zece Fecioare, al doilea condac la Cele Zece Fecioare, despre sfintele nevointe monahale si despre petrecerea in manastire), cat si aspecte legate de viata tumultuoasa a cetatii Constantinopolului (condac la orice cutremur si incendiu).

Autor:
Sf. Roman Melodul
Editura:
Doxologia
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9786068278544

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua