• Icoane smerite din sfanta ortodoxie romaneasca, Ier. Petroniu Tanase
    Icoane smerite din sfanta ortodoxie romaneasca, Ier. Petroniu Tanase

    Icoane smerite din sfanta ortodoxie romaneasca, Ier. Petroniu Tanase ...

Cod produs: C208

Icoane smerite din sfanta ortodoxie romaneasca, Ier. Petroniu Tanase

Autor: Ier. Petroniu Tanase

IEROMONAH PETRONIU TANASE | ICOANE SMERITE DIN SFANTA ORTODOXIE ROMANEASCASCHITUL PRODROMU – MUNTELE ATHOS, EDITURA BIZANTINAExtras din Nota editorilorCu cateva zile inainte de Craciunul anu...

Pret: 12,00 lei

Cantitate:

IEROMONAH PETRONIU TANASE | ICOANE SMERITE DIN SFANTA ORTODOXIE ROMANEASCA

SCHITUL PRODROMU – MUNTELE ATHOS, EDITURA BIZANTINA

Extras din Nota editorilor

Cu cateva zile inainte de Craciunul anului 2002 am primit, printr-un doctorand roman ce studiaza la Tesalonic, un manuscris din partea Parintelui Petroniu, egumenul Schitului romanesc din Sfantul Munte Athos. Nu se putea un dar mai pretios pentru un editor.

Manuscrisul contine peste treizeci de medalioane de nevoitori romani, pe care parintele le intituleaza Icoane smerite. Nevoitori in ale credintei, pe care i-a cunoscut si i-a pretuit, si pe care ii adauga la ceata sfintilor romani. Limbajul parintelui este aproape unul liturgic, de sinaxar. Imaginile celor prezentati sunt vii, indiferent ca despre ei se scriu cateva pagini sau numai cateva fraze. De altfel, istorisirile parintelui – care se trage din neamul de povestitori al moldovenilor – sunt absolut cuceritoare. Cuvantul este masurat, dar intotdeauna plin. Slujitorul Cuvantului dumnezeiesc nu poate face risipa de cuvinte, fiindca le cinsteste prea mult, dar nu face nici economie pentru a exprima cum se cuvine adevarul. De altfel, scrisul de mana al parintelui, extraordinar de ingrijit, arata acelasi respect pentru cuvant, as zice chiar pentru fiecare litera in parte. Asemenea scris am mai vazut la Parintele Sofian, bun prieten al Parintelui Petroniu, amandoi apartinatori ai aceleiasi generatii si ai aceleiasi scoli si traditii monahale romanesti.

Autor:
Ier. Petroniu Tanase
Editura:
Bizantina
Limba:
Romana
Cod:
973-9492-43-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua