Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Icoane smerite

Mai multe poze

Icoane smerite
12,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Icoane smerite, de Ier. Petroniu Tanase - carti duhovnici romani contemporani Libraria Bizantina

Sfantul Isaac Sirul ne da aceasta minunata invatatura: “Cand te intalnesti cu aproapele tau, sileste-te sa-l cinstesti mai presus de masura lui… Ladua-l chiar si pentru cele ce nu le are… Spune-I tot binele si tot ce este spre cinstirea lui…” Si lucrul este firesc: asa cum cinstind icoana, cinstea se urca la chipul infatisat in icoana, tot asa cinstirea omului, a chipului lui Dumnezeu, se urca la cinstirea insasi a lui Dumnezeu.

Traindu-mi viata smerita in lumea celor multi, anonimi, smeriti, am acut bucuria sufleteasca sa surprind unele din aceste frumuseti ale confratilor, pe care le-am insemnat aici spre slava lui Dumnezeu, Cel minunat intru Sfintii Sai, si cu dorul de a bucura si pe altii din intalnirea cu ele.

„Monahul a lasat pe toate pentru dragostea lui Dumnezeu. Si cel ce iubeste pe Iisus sta in cu capul pe pieptul Lui, se odihneste langa El, sta la limanul odihnei. De aceea si el, monahul, poate si trebuie sa odihneasca pe oamenii obositi de ostenenlile vietii care alearga la el.

Monahii au ancorat deja in limanul inimii lui Hristos Cel ce potoleste furtunile numai cu Cuvantul. Poate deci si el potoli furtunile sufletesti ale oamenilor, le poate darui linistea de care au nevoie.”

Descriere

Autor: Ier. Petroniu Tanase

Traducere: --

Editura: Bizantina

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 973-9492-43-6

SUGESTII