Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti

Mai multe poze

Hierotypos. Teologia icoanei dupa Sfintii Parinti
45,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Georgios Kordis, Hierotypos. Teologia icoanei după Sfinții Părinți, Editura Bizantină, 2011.

O nouă carte a cunoscutului pictor și teolog grec Georgios KORDIS, autorul lucrării Ritmul în pictura bizantină (Editura Bizantina, 2009).

O lucrare despre teologia icoanei, fundamentata pe o nouă exegeză a textelor Sfinților Părinți Răsăriteni care se ocupă cu acest subiect, mai ales în perioada post-iconomahă, pornind de la convingerea că ”cel mai sigur mod de a explica icoana este raportarea la izvoarele bizantine patristice care vorbesc despre expresia plastică a Ortodoxiei”.

Cartea aduce corective serioase lucrărilor similare de până acum (vezi lucrarea clasică a lui L. Uspensky) plecând de la teza că ”această ermineutică este necunoscută în gândirea patristică și în general în cea ortodoxă, creează multe probleme și conduce la impasuri serioase.”

Hierotypos confirmă poziția originală și curajoasă a profesorului Georgios Kordis în dezbaterea privitoare la pictura bisericească ortodoxă și-l consacră pe acesta în rândul celor mai avizați teoreticieni ai icoanei în spațiul ortodox și nu numai. 

Descriere

Autor: Georgios KORDIS

Traducere: --

Editura: Bizantina

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6422752000925

SUGESTII