Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Gramatica muzicii psaltice bisericesti

Mai multe poze

Gramatica muzicii psaltice bisericesti
22,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Gramatica muzicii psaltice bisericesti, de Lungu Nicolae, Costea Grigore - carti muzica psaltica Libraria Bizantina

 

Studiu comparativ cu notatia liniara alcatuita si tiparita in 1951 de Conferentiar universitar Nicolae C. Lungu, Preot profesor Grigore Costea si Profesor Ion Croitoru corectata, adaugita si din nou redactata de Preot profesor univ. dr. Nicu Moldoveanu.

Din nota editoriala:

”De peste saizeci de ani, Gramatica muzicii psalticeeste unicul manual oficial, folosit in invatamantul teologic - seminarial si universitar - si nu numai, constituind o sinteza, pe intelesul tuturor, a Teoreticoanelor, Propediilor sau Gramaticilor de muzica psaltica bisericeasca, aparute inainte de 1951.

Dupa cativa ani, mai precis in 1971, a aparut, sub semnatura eminentului muzician bizantinist, arhidiaconul profesor Grigore Pantiru (1905-1981), cartea intitulata: Notatia si ehurile muzicii bizantine, care in prima parte contine o propedie a cantarii vechi bizantine, iar in a doua parte o gramatica a muzicii psaltice hrysantice, adica aceasta practicata de noi astazi.

Ambele sunt foarte bune pentru cei ce studiaza mai aprofundat, atat muzica veche bizantina cat si cea psaltica. Toate sunt de folos, insa Gramatica muzicii psaltice se prezinta de la inceput sub forma de manual, accesibil tuturor celor care vor sa invete a canta bisericeste, de pe carti oficiale, bine alcatuite pe ambele notatii muzicale, destianate incepatorilor de la Scolile de cantareti bisericesti si celor de la Seminarele Teologice-Liceale si monahale si tuturor celor interesati de aceasta frumoasa muzica de factura bizantina, dar de plamada autohtona romaneasca.”

Descriere

Autor: Lungu Nicolae, Costea Grigore

Traducere: --

Editura: Institutul Biblic

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-616-357-9

SUGESTII