Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Gradinile ascunse, editie definitiva. Vasile Andru

Mai multe poze

Gradinile ascunse, editie definitiva. Vasile Andru
24,99 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

VASILE ANDRU | GRADINILE ASCUNSE (EDITIE DEFINITIVA)
EDITURA PARALELA 45

Extras din Partea intai – A plecat inceputul/ De la casa lui/ De la masa lui (Descantec) ( precedata de Dedicatii – Fiicei mele Tamara,/ acest roman inceput inainte/ de zamislirea ei,/ crescand odata cu ea.// Bunicii mele Eudochia,/ moarta in deportare,/ in Siberia, in anul 1951.)


Capitolul 1 – Vorbind cu gropile
Ambrozie iese din apartamentul-fagure.
Afara il asteapta ziua buna care se cunoaste de dimineata, sau macar iluzia ei.
Merge pe strada urcatoare, cu soarele in fata.
Departe, la capatul acestei strazi foarte lungi, la orizont, incepeau colinele, padurile seculare si obscure.Acolo, in miezul nestiut al padurilor, se aflau gradinile.
In unele zile, se auzeau pana in oras bubuituri de arme descarcate si orasul stia astfel ca primarul are invitati la vanatoare. Se auzea sunet de corn si iarasi impuscaturi, orchestrate de ecouri, colinele rascolite vuiau, oamenii orasuluiisi indreptau deodata privirile spre ele, emotii primitive se trezeau in inimi, clatinand motaiala cotidiana: isi aduceau aminte de munti si de padure netaiata de secure.


Cea mai mare parte a anului, colineleerau linistite, oamenii uitau de ele, traiau fara sa le bage in seama, fara sa-i doara voalul de pe ochi, somnul retinei; fara sa-i doara trecerea vietii.
Marturiile despre gradinile ascunse erau simpliste si contradictorii.Generatia tanara nu le vazuse, dar aflase de existenta lor. Din auzite. Unii le si presimteau: exploda in ei elanul pornirii la drum, la expeditii tainice, sau sa faca pasul acela: dar asemenea elan era mereu deturnat spre roboteala, spre supravietuire.
Cineva care se strecurase odata ca invitat accidental la vanatoarea primarului se lauda ca a strabatut munti si dealuri si ca nu exista acolo nicio gradina. Astfel s-a raspandit versiunea ca gradinile existasera pe vremuri, demult, dar peste ele au napadit ierburile si au crescut copacii de toate zilele.Iar izvorul acela miraculos probabil secase sau isi schimbase cursul.

Descriere

Autor: Vasile Andru

Traducere: --

Editura: Paralela 45

An aparitie: 2016

Detalii

Coperta: Brosata

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Nr. pagini: 240

Limba: Romana

Cod: 978-973-47-2407-9

SUGESTII