Generatia '80 in artele vizuale
de Adrian Guta
(0 opinii)
Cod produs: WST-1654

Pret: 62,61 lei

Generatia '80 in artele vizuale, de Adrian Guta - carti istoria si teoria artei Libraria Bizantina Critic de prim-plan, profesor la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Adrian Guta...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Generatia '80 in artele vizuale, de Adrian Guta - carti istoria si teoria artei Libraria Bizantina

Critic de prim-plan, profesor la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Adrian Guta face in generatia ’80 in artele vizuale sinteza unui intreg parcurs intelectual si profesional, „incununind” un demers a carui durata e indicata in primul paragraf al Cuvintului inainte: treizeci de ani (p. 5). Cum tot acolo se spune, proiectul e - pe de alta parte - fireste ca deschis, caci, vorbind despre congenerii sai, „mai avem cale de strabatut” (Ibid.). Subiectul cartii si al actiunii critice dintotdeauna a lui Adrian Guta este - se stie - arta asa-numitei „generatii ’80”.

Nu ca practician creativ, dar ca exeget, autorul ii apartine, ceea ce-l plaseaza intr-o pozitie favorizanta si in acelasi timp dificila, complicata, riscanta. E perfect constient de situatie, de faptul ca apartenenta sa generationala „ofera simultan avantaje si dezavantaje” (p. 9): cunoasterea „din interior” a fenomenului e o sansa, in timp ce „lipsa de distanta” ti se poate reprosa. Adrian Guta ne asigura ca, fructificind „beneficiile” statutului de insider, a facut si „efortul de obiectivare” care sa dea plauzibilitate analizelor si perspectivei sale (cuvintele si sintagmele citate sint de la aceeasi pagina 9).

E o situatie cu care se confrunta toti comentatorii actualitatii culturale, in toate zonele creative, tentati inca din prima junete sa-si sustina congenerii si acuzati pentru asta nu rareori. Excelenta cartii lui Adrian Guta dovedeste ca dificultatile pot fi depasite si rezultatele indreptatesc infruntarea oricarui risc prealabil.

citeste mai mult
Autor:
Adrian Guta
Editura:
Paralela 45
An aparitie:
2009
Limba:
Romana
Cod:
978-973-47-0563-4

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie