Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Generatia '80 in artele vizuale

Mai multe poze

Generatia '80 in artele vizuale
62,61 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Generatia '80 in artele vizuale, de Adrian Guta - carti istoria si teoria artei Libraria Bizantina

 

Critic de prim-plan, profesor la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Adrian Guta face in generatia ’80 in artele vizuale sinteza unui intreg parcurs intelectual si profesional, „incununind” un demers a carui durata e indicata in primul paragraf al Cuvintului inainte: treizeci de ani (p. 5). Cum tot acolo se spune, proiectul e - pe de alta parte - fireste ca deschis, caci, vorbind despre congenerii sai, „mai avem cale de strabatut” (Ibid.).

Subiectul cartii si al actiunii critice dintotdeauna a lui Adrian Guta este - se stie - arta asa-numitei „generatii ’80”. Nu ca practician creativ, dar ca exeget, autorul ii apartine, ceea ce-l plaseaza intr-o pozitie favorizanta si in acelasi timp dificila, complicata, riscanta. E perfect constient de situatie, de faptul ca apartenenta sa generationala „ofera simultan avantaje si dezavantaje” (p. 9): cunoasterea „din interior” a fenomenului e o sansa, in timp ce „lipsa de distanta” ti se poate reprosa.

Adrian Guta ne asigura ca, fructificind „beneficiile” statutului de insider, a facut si „efortul de obiectivare” care sa dea plauzibilitate analizelor si perspectivei sale (cuvintele si sintagmele citate sint de la aceeasi pagina 9). E o situatie cu care se confrunta toti comentatorii actualitatii culturale, in toate zonele creative, tentati inca din prima junete sa-si sustina congenerii si acuzati pentru asta nu rareori. Excelenta cartii lui Adrian Guta dovedeste ca dificultatile pot fi depasite si rezultatele indreptatesc infruntarea oricarui risc prealabil.

Descriere

Autor: Adrian Guta

Traducere: --

Editura: Paralela 45

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-47-0563-4

SUGESTII