Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Gandirea teologica a Sfantului Ioan Hrisostom

Mai multe poze

Gandirea teologica a Sfantului Ioan Hrisostom
48,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

STYLIANOS PAPADOPOULOS | GANDIREA TEOLOGICA A SFANTULUI IOAN HRISOSTOM
EDITURA BIZANTINA, 2013


Traducere – Lect. Dr. Sabin PREDA

Extras din Cuvant inainte


Cu totii stim ca marii Parinti si Invatatori ai Bisericii noastre au fost luminati de Dumnezeu, miscati de Duhul. Dar adeseori uitam acest lucru si incercam sa abordam probleme teologice si bisericesti, adica probleme de viata si de moarte la nivel duhovnicesc, numai prin puterile noastre. Trebuie, evident, sa le activam si pe acestea, dar ele nu sunt de ajuns pentru a ajunge la un rezultat corect si ziditor, la adevar.


Tocmai in acest punct marii Parinti s-au facut invatatori pentru toate veacurile si pentru noi. Ei ne-au aratat ca pentru a crea ceva adevarat, pentru a raspunde corect la o problema a epocii noastre, trebuie sa acceptam, sa primim si sa traim ceea ce Parintii teologi, prin luminarea Sfantului Duh, au creat inaintea noastra.
Aceasta este ratiunea pentru care ii studiem si ii analizam pe Parinti. Fiind miscati de Duhul, tot ceea ce ei au spus despre adevar si despre mantuirea omului – chestiuni care ne privesc si pe noi – trebuie sa fie baza si punctul de plecare al propriei noastre incercari.


Oferim textul de fata cu nadejdea ca Sfantul Ioan Hrisostom va constitui in mod constient baza de la care va porni incercarea noastra de a raspunde la nenumaratele intrebari duhovnicesti ale vremii.
Desi am urmarit nesfarsita bibliografie referitoare la Sfantul Ioan Hrisostom, in text facem trimitere numai la lucrarile acestuia. Din ratiuni care tin de lungimea cartii, tematica noastra s-a restrans si ea la ceea ce s-a socotit a fi mai potrivit si mai hotarat hrisostomic. [...]


Stylianos G. Papadopoulos
13 noiembrie – Pomenirea Sfantului Ioan Hrisostom
Cuvant inainte la a II-a editie
Interesul crescut pentru figura marelui Invataor al Bisericii Ioan Hrisostom a facut sa se epuizeze cartea noastra despre teologia lui. Ea se ofera acum intr-o a doua editie, iubite cititorule, cu nadejdea ca vei iubi si mai mult pe acest barbat sfant, ca vei dobandi o si mai adanca strapungere a inimii si te vei folosi si mai mult de duhul lui.
15.3.2010
S.G.P.

Descriere

Autor: Stelianos Papadopoulos

Traducere: Lect. Dr. Sabin Preda

Editura: Bizantina

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6422752001043

SUGESTII