Galceava cu juristul din mine
de Florentin Tuca
(0 opinii)
Cod produs: C283

26,02 lei

Galceava cu juristul din mine, de Florentin Tuca - carti eseistica autori romani Libraria Bizantina„In lumea romaneasca de azi, cuvantul unui jurist e mai mult decat bine-venit. Nu al unui j...
citeste mai mult

Cantitate:

Galceava cu juristul din mine, de Florentin Tuca - carti eseistica autori romani Libraria Bizantina

„In lumea romaneasca de azi, cuvantul unui jurist e mai mult decat bine-venit. Nu al unui jurist care vorbeste strict despre legi si nelegiuiri, despre drept si dreptate, ci al unui jurist care stie sa iasa din «specialitate» (fara sa o abandoneze) si care e dispus sa duca dezbaterea despre justitie in largul lumii, dincolo de coduri geometrice si de prescriptii nemiloase. Florentin Tuca e, neindoielnic, un «expert», dar e un expert atent la spectacolul multicolor din afara expertizei sale, un om lacom de realitate, reactiv, deschis, necomplezent si ingenios. Scrie cu dexteritate, cu umor si, uneori, cu un incomod sarcasm. Tematica volumului de fata depaseste inventarul previzibil al comentariului «tehnic». E vorba despre politica si tenis, despre razboi si despre carierismele facile, despre schimonosirea barbara a limbii si despre isteria digitalizarii, despre presa, Constitutie, religie si carti. Tot ceea ce ni se ofera ne priveste." (Andrei PLESU)

„Indiferent care sunt ratiunile exacte care m-au condus inspre aceasta colectie de texte, sunt constient ca unele dintre impresiile, fotografiile sau parerile cuprinse in ea pot naste controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine sa fi sarit in apararea dreptului si altor cauze cu prea multa patima, punand uneori in argumentatie un exces de pasiune, piper si naduf. Acelora care se vor simti necajiti ori, eventual, contrariati de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze si ingaduinta, asigurandu-i, daca asta consoleaza pe cineva, ca alter egoul meu jurist ma enerveaza adesea si pe mine." (Florentin TUCA)

Autor:
Florentin Tuca
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4641-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie