Frumusetea si sublimitatea preotiei crestine
de Pr. prof. dr. Ioan C. Tesu
(0 opinii)
Cod produs: CTD-2122

16,38 lei

Frumusetea si sublimitatea preotiei crestine, de Pr. prof. dr. Ioan C. Tesu - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina Frumusetea si sublimitatea preotiei crestine vine in intampi...
citeste mai mult

Cantitate:

Frumusetea si sublimitatea preotiei crestine, de Pr. prof. dr. Ioan C. Tesu - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

Frumusetea si sublimitatea preotiei crestine vine in intampinarea unor acute probleme cu care se confrunta cei care cauta sa implineasca in viata lor menirea originara si fireasca a omului: preotia. Cartea este fundamentata pe invatatura Sfintilor Parinti, o mare importanta fiind acordata indeosebi Sfantului Ioan Gura de Aur si Sfantului Simeon Noul-Teolog. Inchinarea unui capitol intreg Sfantului Simeon Noul-Teolog („Paternitatea si filiatia duhovniceasca in invatatura Sfantului Simeon Noul-Teolog”) poate parea surprinzatoare.

Dar, autorul a dorit sa arate ca rolul duhovniciei in viata preotului este de maxima importanta, si cine, oare, ar putea fi mai in masura sa ne vorbeasca despre acest aspect decat Sfantul Simeon, cel care povatuieste peste veacuri: „Noi, cei care ne-am invrednicit sfintei preotii, suntem datori a ne pastra si a ne prezenta cat mai curati in fata Stapanului. Cu deplina curatenie trebuie sa slujim Celui ce este izvorul curatiei. Suntem datori sa ne straduim pentru impodobirea cugetelor noastre, a cuvintelor noastre, a faptelor noastre, cu tot ceea ce este placut Stapanului nostru si sa urmam intru toate faptele Lui” (p. 137).

Alaturi de invataturile Sfintilor Parinti sunt redate si analizate marturiile despre preotie ale unor mari teologi romani precum Teodor M. Popescu, Parintele Dumitru Staniloae sau Parintele Constantin Galeriu.

Autor:
Pr. prof. dr. Ioan C. Tesu
Editura:
Doxologia
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
9786068117034

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie