Frumusetea sfinteniei
de Hrisostom Stamoulis
(0 opinii)
Cod produs: CTS-2123

34,20 lei

Frumusetea sfinteniei, de Hrisostom Stamoulis, volum aparut la editura Basilica Frumusetea sfinteniei, asa cum de altfel marturiseste si titlul ei, o carte despre frumos si frumusete; despre...
citeste mai mult

Cantitate:

Frumusetea sfinteniei, de Hrisostom Stamoulis, volum aparut la editura Basilica

Frumusetea sfinteniei, asa cum de altfel marturiseste si titlul ei, o carte despre frumos si frumusete; despre desavarsita frumusete dumnezeiasca, din care se impartasesc apoi toate fapturile, gandurile si faptele omului cele frumoase, asa cum spune vazatorul tainelor dumnezeiesti, Dionisie. Lucrarea prof. Hrisostom Stamoulis reprezinta fara indoiala un eveniment unic in spatiul editarii de carte teologica din tara noastra, in principal datorita originalitatii demersului teologic foarte cuprinzator, prin care autorul incearca o sinteza diacronica a teologiei frumosului, dar totodata si provocarea mediului cultural la o deschidere spre modul de existenta divino-uman specific Ortodoxiei.

Autorul lucrarii este un cunoscut profesor de teologie de la Facultatea de Teologie din Tesalonic, succesor original al celebrului dogmatist Nikos Matsoukas, compozitor si poet, cercetator cu reale preocupari in domeniul patristicii, ermineut consacrat al Sfantului Chiril al Alexandriei, despre care a scris numeroase studii, dar si un bun cunoscator in domeniul artelor, precum si teolog implicat in dialogul teologiei cu lumea culturala din Grecia.

Autor:
Hrisostom Stamoulis
Editura:
Basilica
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
6422839001913

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie