Fortareata alba
de Orhan Pamuk
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7462

24,03 lei

Fortareata alba, de Orhan Pamuk - carti fictiune autori turci Libraria Bizantina Traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu Premiul Nobel pentru Literatura 2006 Fortareata alba e...
citeste mai mult

Cantitate:

Fortareata alba, de Orhan Pamuk - carti fictiune autori turci Libraria Bizantina

Traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu

Premiul Nobel pentru Literatura 2006 Fortareata alba este o poveste in care jocurile fanteziei imblinzesc o realitate altfel de necuprins. Personajele isi schimba portretele intre ele, iar lumile din care acestea se trag ramin fara repere pentru un cititor uluit, care nu mai stie ce sa aleaga mai repede: un Orient cu povesti miraculoase ori un Occident seducator precum un foc de artificii.

„La o privire de ansamblu, seducatorul roman al lui Orhan Pamuk spune adevarurile esentiale despre natura umana si schiteaza aspectele imaginare ale limitelor individului. Asa cum Sultanul ii replica lui Hogea: «faptul ca oamenii se puteau inlocui unul pe altul nu era oare cea mai buna dovada ca erau, pretutindeni, aceiasi?». Desi de o concizie remarcabila, Fortareata alba este unul dintre acele romane rare care aduc la viata un univers intreg, care functioneaza fara ajutor din afara, proiectat intr-o imagine de o stralucire stranie.” ( New York Times )

„Locul in care Orhan Pamuk isi scrie romanele are doua privelisti: una trece peste Cornul de Aur si bate pina la Palatul de la Topkapì, iar cealalta se opreste asupra podului suspendat intre Europa si Asia.” ( The Guardian )

Autor:
Orhan Pamuk
Editura:
Polirom
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-2890-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie