• Scrieri filosofice, vol. 1. Filosofia nuantelor
    Scrieri filosofice, vol. 1. Filosofia nuantelor

    Scrieri filosofice, vol. 1. Filosofia nuantelor ...

Cod produs: C495

Scrieri filosofice, vol. 1. Filosofia nuantelor

Autor: Petre Tutea

Scrieri filosofice, vol. 1. Filosofia nuantelor, de Petre Tutea - carti filosofi romani Libraria BizantinaCand este vorba de filosofia nuantelor, trebuie retinuti termenii: ratiune, gust, mi...

Pret: 28,90 lei

Cantitate:

Scrieri filosofice, vol. 1. Filosofia nuantelor, de Petre Tutea - carti filosofi romani Libraria Bizantina

Cand este vorba de filosofia nuantelor, trebuie retinuti termenii: ratiune, gust, miscare, schimbare, actualitate heraclitica, limita si nuanta. Se intelege ca nu orice neliniste interioara a omului duce la creatii spirituale. Un om necajit pur si simplu nu are decat doua iesiri: scaparea de necazuri sau jocul pe loc, otravit de amaraciune.

La nivel psihologic, ratiunea se confunda cu inteligenta, acea facultate a omului de a cunoaste, de a se orienta in timp si spatiu, de a fabrica unelte si de a pune ordine interioara si exterioara in viata omului. Filosofic privita, ea este socotita facultatea "cunoasterii adevarurilor absolute, a principiilor invariabile".

Dupa Kant, "facultatea cunoasterii principiilor supreme care fac posibile: unitatea constiintei si a conceptelor; trecerea de la conditionat la neconditionat, in speranta cunoasterii exhaustive a naturii fara posibilitatea de a-i depasi vreodata granitele.

Autor:
Petre Tutea
Editura:
Diana Press
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
978-973-88243-1-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua