Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Filocalia de la Optina, Vol. II

Mai multe poze

Filocalia de la Optina, Vol. II
21,19 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Filocalia de la Optina, Vol. II, edutura Egumenita - carti duhovnicesti Libraria Bizantina

 

Citirea din Sfintii Parinti ne ajuta sa ne vedem pacatele si neajunsurile sufletesti. Cuviosul Macarie de la Optina ne sfatuieste: „Cititi cartile Parintilor si studiati invatatura lor; aceasta ne va fi de folos pentru cunoasterea neputintei noastre si pentru dobandirea smereniei, rabdarii si dragostei, invatandu-ne cum sa ne impotrivim patimilor, cum sa ne curatim inima de acesti spini si sa sadim virtutile”. Aceste cuvinte care ii aveau in vedere pe Sfintii Parinti se refera in aceeasi masura si la staretii Optinei, care prin experienta strabateau calea virtutilor.

„Acestia  Sfintii Parinti , ne invata Cuviosul, nu scriau dupa mintea lor, ci mai ales, avand experienta multor necazuri, scarbe si boli, ne-au lasat, ca o bogata mostenire si plina de nadejde vistierie, cuvintele lor pline de har. Iar noi, aducand multumiri Domnului, Care ne-a facut acest dar, sa invatam de la ei si la nevoie sa le punem pe ranile noastre ca pe un balsam tamaduitor…”

Asadar, sa cadem si noi la cuviosii nostri stareti cu credinta si cu dragoste si sa invatam de la ei lucrarea poruncilor Domnului, lupta cu patimile si sa nazuim spre o viata sfanta, dreapta si bineplacuta lui Dumnezeu.

Cuviosilor stareti ai Optinei, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!

Descriere

Autor: --

Traducere: Cristea Florentina

Editura: Egumenita

An aparitie: 2010

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6422636002120

SUGESTII