Fetita cu ochi albastri
de Michel Bussi
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7180

Pret: 36,56 lei

Fetita cu ochi albastri , de Michel Bussi - carti fictiune autori francezi Libraria Bizantina Traducere din limba franceza de Madalin Rosioru Fenomenul editorial al anului 2012 in Franta Un ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Fetita cu ochi albastri , de Michel Bussi - carti fictiune autori francezi Libraria Bizantina

Traducere din limba franceza de Madalin Rosioru

Fenomenul editorial al anului 2012 in Franta Un avion se prabuseste in munti cu numai doua zile inainte de Craciunul anului 1980. Dintre cei aproape o suta saptezeci de pasageri, aparent nici unul nu mai traieste. Si totusi se intimpla un miracol: este gasit in viata un bebelus de numai trei luni. Doar ca in avionul prabusit se imbarcasera doua fetite de virsta apropiata, iar vestea gasirii unui unic supravietuitor devine motivul disputei si incrincenarii dintre doua perechi de bunici, ambele sustinind ca fetita scapata ca prin minune le este nepoata. Traieste Lyse-Rose de Carville sau Emilie Vitral? Cu certitudine, nimeni nu stie.

Copila e declarata o Vitral, insa indoiala si semnele de intrebare persista. Optsprezece ani mai tirziu, un detectiv angajat de Mathilde de Carville pretinde ca a descoperit, in sfirsit, adevarul. Dar detectivul e gasit apoi mort, iar in carnetul in care isi trecuse datele investigatiei nu este notata si concluzia ei. Incepe astfel o cursa in care mastile cad una cite una, o ancheta neconventionala, in care fiecare ora conteaza.

„Multi autori scriu extraordinar de bine, dar nu dau atentie povestii, simplu pretext pentru cuvintele lor frumoase. Or, bucuria lecturii este tocmai sa fii surprins de ceea ce citesti. Nu caut numai sa-i ofer cititorului o calatorie, in maniera Agathei Christie. Preocuparea mea e sa-l uimesc, sa-l emotionez. Cartile pe care le scriu sunt o reflexie a vietii.” (Michel Bussi)

„Michel Bussi a preluat tonul marilor romane populare de la inceput de secol XX: scaparator, inventiv, sprinten si foarte bine sustinut.” ( Normandie Magazine )

Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Autor:
Michel Bussi
Editura:
Polirom
An aparitie:
2015
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-5175-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie