Femeia sfasiata
de Simone de Beauvoir
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7351

Pret: 27,94 lei

Femeia sfasiata , de Simone de Beauvoir, volum aparut la editura Humanitas „In toate cartile pe care le-am scris, una dintre intentiile mele de capatai a fost sa spulber mistificarile, sa sp...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Femeia sfasiata , de Simone de Beauvoir, volum aparut la editura Humanitas

„In toate cartile pe care le-am scris, una dintre intentiile mele de capatai a fost sa spulber mistificarile, sa spun adevarul. Aceasta obstinatie vine din copilarie; eu si sora mea uram «prostia» – asa numeam noi felul in care prejudecatile, perceptia gresita, rutina, regulile gaunoase sufoca viata si bucuriile ei. Am vrut sa scap de aceasta constrangere si am jurat sa o denunt.“ (Simone de BEAUVOIR)

Chiar daca doar una dintre nuvele poarta acest titlu, fiecare dintre personajele lui Simone de Beauvoir este o femeie sfasiata. In Varsta discretiei , inaintarea in varsta o indeparteaza pe cerebrala profesoara de literatura franceza de André, sotul ei, si de Philippe, fiul acum casatorit, revelandu-i ca principiile si convingerile care au ghidat-o toata viata nu sunt nici imuabile, nici universale. In Monolog , Murielle e sfasiata de singuratate si mutilata de ura (auto)distructiva pe care o nutreste fata de tot ce o inconjoara.

Monique, protagonista din Femeia sfasiata , care consemneaza in paginile jurnalului intim drama de a se sti inselata, oscileaza la nesfarsit intre speranta unei reveniri a sotului si deznadejdea de a-si vedea si trecutul, si viitorul naruindu-se ca un decor de mucava.

citeste mai mult
Autor:
Simone de Beauvoir
Traducere:
Anca Milu-Vaidesegan
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-673-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie