Fata de la marginea vietii. Povestiri alese
de Mircea Cartarescu
(0 opinii)
Cod produs: CFAU-2671

48,16 lei

Fata de la marginea vietii. Povestiri alese , de Mircea Cartarescu - carti fictiune autori romani Libraria Bizantina „Unele dintre micile istorii adunate aici sunt basme, altele povestiri, a...
citeste mai mult

Cantitate:

Fata de la marginea vietii. Povestiri alese , de Mircea Cartarescu - carti fictiune autori romani Libraria Bizantina

„Unele dintre micile istorii adunate aici sunt basme, altele povestiri, altele, pana la urma, fragmente de jurnal. Toate sunt in definitiv amintiri, reale sau inventate. Nu imagini ale realitatii, ci ale mintii care o decupeaza din hiperrealitatea noastra de toate zilele. Au fost presarate pana acum in multe dintre cartile mele, in alte contexte si cerand o alta lectura. M-am gandit sa le strang, pentru placerea cititorului, intre copertile unui singur volum, nu pentru ca as crede foarte mult – desi cred – in calitatile prozei scurte, ci mai ales pentru ca am o credinta de neclintit in poezie.

N-am prea avut de ales in alcatuirea acestei culegeri de «povestiri alese». Am lasat doar sa intre texte de o lungime rezonabila, pe care m-am amuzat sa le asez intr-o ordine oarecare, dar altfel le-am lasat sa colaboreze, sa se alieze, sa se infrunte, sa se submineze-ntre ele ca orice grup de necunoscuti adunat intre zidurile unei odai. Sperand ca pana la urma sa iasa de-aici mallarméanul «beau livre».“ (Mircea CARTARESCU)

Autor:
Mircea Cartarescu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4656-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie