Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Familia crestina la Sfantul Ioan Gura de Aur

Mai multe poze

Familia crestina la Sfantul Ioan Gura de Aur
23,12 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Familia crestina la Sfantul Ioan Gura de Aur, de Arhim. Teofan Mada - carti teologie Libraria Bizantina

 

Sfantul Ioan Gura de Aur e dascalul Ortodoxiei, pastorul si pedagogul Bisericii. Cuprins de o iubire jertfitoare pentru toti credinciosii, si-a indreptat grija sa parinteasca spre tineri si copii ca nimeni altul intre Parintii Bisericii. Profet al iubirii, s-a preocupat de educarea copiilor inca de cand era numai diacon.

Din aceasta perioada dateaza si prima sa scriere pedagogica Impotriva celor care se opun vietii monahale, unde ii indeamna pe parinti sa-i aduca pe copii pentru educare crestina in manastiri, datorita vietii pagane din orase sau incapacitatii scolilor de a forma copiii in virtutea crestina.

Implicatia sa pastorala din Antiohia, ravna sa sfanta pentru marturisirea cuvantului Evangheliei, grija sa parinteasca fata de cei lipsiti, ce va face ca peste veacuri sa fie considerat apostolul saracilor, ingrijorarea sa fata de imoralitatea vremii, chemarea la pocainta si la o viata vrednica de Evanghelia lui Iisus Hristos l-au facut sa-si indrepte conceptia sa pastorala si cuvantul sau harismatic spre intregul Trup al Bisericii. Prin aceasta, el este modelul de pastor si ierarh care poarta grija pastorala pentru intregul Trup al Bisericii si nu pentru un oarecare segment separat sau izolat al lui.

Din aceasta viziune teologica inaltatoare nu va lipsi preocuparea pedagogica pentru educarea copiilor si a tineretului. In aceasta perioada scrie cunoscutul sau tratat pedagogic Despre slava desarta si cum ii vede pe parinti sa-si creasca copiii. In acest fascinant tratat pedagogic Sfantul Ioan Gura de Aur isi dezvolta conceptia sa pedagogic crestina in relatie cu familia. E de fapt unicul si cel mai insemnat tratat al unui Parinte al Bisericii despre educatia crestina a copiilor in familie. Sfantul Pedagog va face in acest tratat observatii educative realmente originale, impresionante, fundamentate mereu pe duhul si invatatura Sfintei Evanghelii. O neliniste luminata de har pentru educarea treptata a copilului duce la o conceptie pedagogica integrala.

Aceasta carte, care apare in anul dedicat de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel Tainei Sfantului Botez si Sfintei Cununii, este una dintre primele lucrari la noi despre pedagogia crestina si educatia copiilor la Sfantul Ioan Gura de Aur. Subiectul abordat este incadrat in viziunea sa unitara despre familie, viata in Hristos si vocatia cereasca a crestinismului.

(Autorul)

Descriere

Autor: Arhim. Teofan Mada

Traducere: --

Editura: Pro Universitaria

An aparitie: 2003

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-647-602-7

SUGESTII